NI SREČE V LJUBEZNI

Princesin bivši se ločuje

Objavljeno 19. april 2019 16.56 | Posodobljeno 19. april 2019 16.56 | Piše: B. K. P.

Mette-Marit ima z Borgom 22-letnega sina. S princem je poročena 18 let.

Tudi tašča Mette-Marit je princesa postala šele s poroko. FOTO: Guliver/getty Images
Morten Borg, nekdanji partner norveške princese Mette-Marit, kot kaže, niti v drugo ni našel sreče v ljubezni, po 15 letih zakona se Borg, s katerim ima princesa tudi otroka, najstarejšega Mariusa, namreč ločuje. Morten in njegova kmalu že bivša žena Celine Maktabi, ki je nekoč delala kot manekenka in fotomodel, sta si večno zvestobo obljubila leta 2004, tudi Celine pa ima iz prejšnjega razmerja otroka, ki se menda odlično razume z Mariusom. Ta je že odrasel, konec januarja je praznoval 22. rojstni dan. Več informacij glede ločitve ni znanih.
image
Marius Borg Hoiby je januarja dopolnil že 22 let. FOTO: Guliver/getty Images

Mette-Marit in Morten sta bila par pred več kot 20 leti, decembra 2000 se je ona namreč zaročila z norveškim princem Haakonom. Njuna romanca je med Norvežani sprožila mešane odzive, večina ji ni bila naklonjena. Motilo jih je, da je Mette-Marit mama samohranilka, še bolj neprimerno pa se jim je zdelo, da je nekoč uživala mamila in o tem odkrito govorila. Ljubezen je bila močnejša in 25. avgusta 2001 je v katedrali v Oslu dahnila usodni da ter postala norveška princesa. Tri leta pozneje ju je razveselil prvi otrok, princesa Ingrid Alexandra, leto pozneje se je družinici pridružil princ Sverre Magnus. Ko bo njen mož zasedel prestol, bo Mette-Marit postala tretja norveška kraljica, ki se je rodila kot običajna državljanka; druga je njena tašča, aktualna kraljica Sonja, prvi pa je leta 1798 ta čast pripadla Désirée Clary, ko je vzela kralja Karla XIV. Janeza. Désirée je bila prej zaročena z Napoleonom Bonapartejem.

image
Princ Haakon in Mette-Marit sta poročena že 18 let. FOTO: Guliver/getty Images
Kraljica Sonja in takrat še princ Harald sta se zaročila leta 1968 po kar devetih letih zveze. Ves ta čas je moral par, ravno zato, ker Sonja ni bila modre krvi, svojo ljubezen skrivati. A Harald je očetu Olavu V. jasno povedal, da mu ne more prepovedati, da bi življenje preživel s Sonjo. V nasprotnem primeru se namreč, mu je zabrusil, pač ne bo poročil. Če bi se to zgodilo, bi bilo konec vladavine Olavove družine in najverjetneje norveške monarhije, saj bi njegov sin ostal brez naslednika in izbirati bi moral med katerimi od sorodnikov iz danske kraljeve družine, kar pa se mu ni zdelo sprejemljivo. Olav se je posvetoval z vlado in poroko so na koncu odobrili.
Deli s prijatelji