LEGENDARNO

Princ z Bel Aira ima 30 let

Jubileju se bodo zvezdniki poklonili s posebno epizodo na HBO. Max Janet Hubert, prve tete Vivian, zaradi dolgoletnega spora z ekipo ne bo.
Fotografija: James Avery se je poslovil leta 2013, preostala zasedba pa nas bo nasmejala še enkrat. FOTO: Chris Haston/Getty Images
Odpri galerijo
James Avery se je poslovil leta 2013, preostala zasedba pa nas bo nasmejala še enkrat. FOTO: Chris Haston/Getty Images

Številne nanizanke in serije so v letošnjem letu doživele okrogli jubilej, tako tudi Princ z Bel Aira, ki bo tridesetletnico proslavil s posebno epizodo. Priljubljena zasedba se bo namreč svojim oboževalcem poklonila z enourno poslastico na HBO Max, ki naj bi jo predvajali konec novembra, okoli zahvalnega dneva.
 

Brez scenarija

Glavni pobudnik je seveda glavni zvezdnik nanizanke, ki je na televizijski mreži NBC navduševala šest sezon, med letoma 1990 in 1996, v ospredju pa je najstnik iz Filadelfije, ki se zavoljo boljših življenjskih priložnosti preseli k tetini družini v Los Angeles in začne pisati novo zgodbo. Rdeča nit nove epizode ni znana, Will Smith pa je zaupal, da vsebina ne bo temeljila na scenariju; sodelovanje so potrdili tako rekoč vsi člani zasedbe, Karyn Parsons, ki je upodabljala Hilary; Tatyana Ali (Ashley), Daphne Maxwell Reid (teta Vivian), Alfonso Ribeiro (Carlton), Joseph Marcel (batler Geoffrey) in DJ Jazzy Jeff (Jazz). Spomnimo, eden najbolj priljubljenih igralcev James Avery, ki se je prelevil v strogega strica Phila, je umrl leta 2013 zaradi zapletov po operaciji, Janet Hubert, ki je teto Vivian upodabljala prve tri sezone, pa se je odtujila že pred leti zaradi spora s televizijsko mrežo in soigralci.

Med snemanjem je spoznal ženo. FOTO: Reuters
Med snemanjem je spoznal ženo. FOTO: Reuters

Nanizanka je bila sicer izjemno priljubljena pri gledalcih, precej manj pa pri kritikih; od vidnejših dosežkov si je prislužila le dve nominaciji za zlati globus za glavno moško vlogo, obakrat je bil kandidat Will, a je ostal praznih rok, je pa Smithu serija nedvomno prinesla največjo možno nagrado: ljubezen. Med snemanjem je spoznal bodočo ženo, Jado Pinkett, ki se je udeležila avdicije za vlogo Lise, dekleta glavnega junaka, a jo je prekosila Nia Long. No, v zakulisju pa so iskrice z glavnim zvezdnikom preskočile in igralca sta še vedno srečno poročena.

Princ z Bel Aira pa, kot smo že pisali, pričakuje še eno preobleko: resno, dramatično, z le ščepcem komičnih elementov. Smith bo kot eden od izvršnih producentov v sodelovanju z režiserjem Morganom Cooperjem in mrežo Universal Television prek nove serije ponudil vpogled v realen položaj temnopoltega moškega v sodobni Ameriki, z vsemi predsodki, diskriminacijo, policijskim nasiljem, kriminalom pouličnih tolp in konflikti vred; nedvomno tematika, ki dandanes čez lužo dobiva nove in nove dimenzije. Zasedba še ni znana, številni ustvarjalci izvirne nanizanke pa so že potrdili sodelovanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije