Princ Harry spregovoril v javnosti: Meghan in jaz nisva imela druge izbire

V javnosti še vedno odmeva novica, da Harry in Meghan ne bosta več uporabljala nazivov kraljeva visokost.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

»Meghan in jaz se odpravljava v neznano, a resnično nisva imela druge izbire,« je dejal princ Harry v svojem prvem javnem nastopu, potem ko se je z ženo odpovedal nazivu 'kraljeva visokost'. »Želim jasno povedati, da z Meghan ne greva nikamor,« je princ začel govor v nedeljo zvečer v Londonu na dobrodelni večerji, ki jo je organizirala južnoafriška organizacija za pomoč obolelim od aidsa, ki jo je tudi soustanovil. »Združeno kraljestvo je moj dom in kraj, ki ga imam rad, in nič ne bo tega spremenilo.« Par je prejšnji mesec na twitterju objavil novico, da opušča kraljeve dolžnosti in želi postati bolj neodvisna.

Žal mu je, da se je tako končalo

»Lahko si predstavljam, kaj so vsi poslušali in morda brali v preteklih tednih. Želim, da slišite resnico od mene, ne od princa ali vojvode, ampak Harryja. Vedno bom imel najgloblje spoštovanje do svoje babice, svoje poveljnice. /.../ Ko sva se z Meghan poročila, sva bila navdušeni, polna upanja in pripravljena na služenje, zato mi je zelo žal, da se je končalo tako. Moja odločitev, da se umaknem z ženo ni bila lahka.«

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

​Besedilo govora je bilo tudi objavljeno na twitterju na uradnem profilu britanskega para, še poroča BBC.

Po dogovoru

Glede na dogovor, dosežen v soboto s kraljico Elizabeto in člani kraljeve družine, par ne bo več uradno predstavljal kraljevine. Od pomladi ne bo več uporabljal kraljevih naslovov in bo opustil dolžnosti, tudi tiste v vojski, ohranil pa bo zasebna pokroviteljstva in članstva v združenjih.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije