Princ Harry prebira pravljice

Nastopa v oddaji o priljubljenem lokomotivčku Tomažu. Na Netflixu si jo bo mogoče ogledati že jutri.
Fotografija: Simpatični princ je oboževalec lokomotivčka. FOTO: Netflix
Odpri galerijo
Simpatični princ je oboževalec lokomotivčka. FOTO: Netflix

Potem ko se je odrekel kraljevim privilegijem in mu ni treba več opravljati kraljevih dolžnosti, se je marsikdo spraševal, kaj bo v Los Angeles preseljeni britanski princ Harry po novem sploh počel. Vse kaže, da bo sledil stopinjam žene Meghan Markle in se podal v filmske in televizijske vode. Začenjata sicer počasi. Meghan smo aprila lahko poslušali v Disneyjevem dokumentarnem filmu Slon, v katerem prebira spremno besedilo, v teh dneh pa bomo na televiziji lahko videli še Harryja.

Suseški vojvoda nastopa v oddaji o nastajanju priljubljenega britanskega pravljičnega lika, v knjigah in risankah nastopajočega lokomotivčka Tomaža, ki letos praznuje 75-letnico. Ena od epizod risanke je posvečena britanski kraljevi družini, v njej nastopata kraljica Elizabeta II. in princ Harry kot otrok. Oddaja o nastajanju lokomotivčka bo na voljo na Netflixu že jutri, v soboto pa si jo bodo lahko ogledali tudi gledalci britanskega Channel 5 Milkshake.


Princ Harry je uvodni posnetek posnel že januarja, tik preden je z Meghan in Archiejem zapustil Veliko Britanijo. Na posnetku sedi v naslanjaču in prebira pravljico iz knjige Lokomotivček Tomaž in kraljeva lokomotiva. Princ je v izjavi za javnost že pred časom razkril, da je bil lokomotivček njegov najljubši otroški junak. »Lokomotivček Tomaž je bil pomirjujoč, znan obraz v številnih družinah v zadnjih 75 letih. Otroke zabava, uči in jih navdihuje. Pomembne teme predstavlja prek zabavnih zgodb in junakov,« je povedal princ ter dodal, da ima na risanko tudi osebno lepe spomine. Vlogo v oddaji je prevzel v zameno za donacijo dobrodelni organizaciji. Kateri in koliko denarja je organizacija za to prejela, v izjavi za javnost, ki so jo dali producenti, ni navedeno.
Lokomotivčka Tomaža si je izmislil duhovnik Wilbert Awdry; sprva je bil knjižni junak, leta 1984 pa je začel nastopati v risanki.
Z Elizabeto II. se pojavita v eni od epizod risanke. FOTO: Promocijski material
Z Elizabeto II. se pojavita v eni od epizod risanke. FOTO: Promocijski material

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije