Princ Charles tako rekoč na prestolu

Korona je kraljici odnesla krono Njen prvorojenec prevzema dolžnosti
Fotografija: Charles je dejansko že kralj, William se pripravlja na naslov valižanskega princa. FOTO: Andrew Winning/Reuters
Odpri galerijo
Charles je dejansko že kralj, William se pripravlja na naslov valižanskega princa. FOTO: Andrew Winning/Reuters

Pandemija covida-19 je sprožila plaz sprememb, proti katerim je nemočen celo britanski dvor. Kot kaže, se kraljica ne namerava več pojaviti v javnosti v vlogi monarhinje, njen položaj menda neuradno že zaseda princ Charles, pravijo poznavalci z razvpitim Andrewom Mortonom na čelu, biografom in piscem, ki je v devetdesetih razkril tudi ljubezenski trikotnik med Charlesom, njegovo zdajšnjo ženo Camillo in takrat nekdanjo ter že pokojno prvo ženo, princeso Diano.

Kraljevi par se je umaknil na dvorec Windsor, v javnosti se ne namerava kmalu prikazati. FOTO: Toby Melville/Reuters
Kraljevi par se je umaknil na dvorec Windsor, v javnosti se ne namerava kmalu prikazati. FOTO: Toby Melville/Reuters
Spomnimo, Elizabeta II. se je ob izbruhu pandemije umaknila iz javnega življenja, na varno, v idilični Windsor, s svojim možem, princem Filipom, ki je minuli teden proslavil častitljivi 99. rojstni dan. Seveda v osami, kot se za ogrožene starostnike spodobi, kraljevega para niso smeli obiskati niti otroci.


Kraljica se bo v karanteni zadržala še kar nekaj mesecev, in ker monarhije ne sme zajeti brezvladje, je vajeti po 68 letih na prestolu menda že odstopila najstarejšemu sinu, valižanskemu princu. Ta sicer s podaniki za zdaj ohranja stik prek spleta, odpovedane so tudi slovita vojaška parada, čajanke in vrtne zabave, ki se poleti kar vrstijo, a takoj ko bo mogoče, bo stopil med ljudi kot vladar, naznanjajo strokovnjaki. V. d. kralja, bi lahko rekli, čeprav dvor uradno še ni potrdil novice, a kraljevi svetovalci, ki jih monarhinja nadvse ceni in venomer upošteva, ugotavljajo, da je skrajni čas, da na prestol vendarle sede Charles. Na mladih svet stoji, kraljica vseskozi poudarja in zato upa tudi na vnuka princa Williama: ta bo po predvidevanju zelo kmalu prevzel naziv valižanskega princa, vojvodinja Catherine pa bo prva valižanska princesa po Diani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije