RAZGRAJAČ

Priljubljeni igralec ga je ponižal in dvakrat boksnil

Objavljeno 12. julij 2018 18.55 | Posodobljeno 12. julij 2018 18.55 | Piše: T. P.
Johnny Depp se otepa že tretje tožbe. Njegova sapa smrdela po alkoholu?
Zvezdnikove težave se le kopičijo. FOTO: Guliver/Getty Images
Pravnim težavam Johnnyja Deppa kar ni videti konca, le kopičijo se. Še vedno je namreč vpleten v večmilijonsko sodno bitko z nekdanjima računovodjema, ki ju zvezdnik krivi za svoje mizerno finančno stanje – čeprav trdita, da si je za skorajšnji bankrot kriv sam zaradi ultrarazsipništva. Nato sta ga na sodišče pred komaj dvema meseca zvlekla njegova nekdanja osebna varnostnika, ki hollywoodskemu težkokategorniku očitata neizplačane plače in delo v neustreznih in nevarnih razmerah, v katerih sta bila izpostavljena prepovedanim substancam in strelnemu orožju. Zdaj pa ga je s tožbo udaril še Gregg Brooks, ki je lani sodeloval pri Deppovem filmskem projektu City of Lies. Povod tožbe –​ Depp ga je, najverjetneje pod vplivom omamnih substanc, dvakrat močno boksnil v prsni koš, nato pa je zaradi zvezdnika ta še letel na cesto.

Zgodba o umoru raperja Notoriousa B.I.G. prihaja na velika platna šele jeseni, pa vendar se je, vsaj posredno, že znašla na naslovnicah. Zaradi zvezdnikovega temperamenta in prepričanja, da mu nihče ne sme ničesar ukazati. Ko so minuli april snemali na losangeleških ulicah, bi morali snemanje za tisti dan končati, saj je ob enajsti večerni uri dovoljenje poteklo. Tega režiser Brad Furman svojemu glavnemu igralcu ni sporočil sam, ampak je to nalogo preložil na Brooksova ramena. A Depp se ni držal rekla, naj ne ubije sla, temveč je jezo, ker se mu je nekdo, povrhu še toliko niže na hierarhični lestvici, drznil reči, da je snemanja konec, stresel na Gregga. »Kdo, za vraga, pa misliš, da si?! Nobene pravice nimaš, da mi govoriš, kaj naj delam in česa ne!« naj bi se mu strgalo. Besede, obogatene s silovitim preklinjanjem, je še podkrepil z dvema dobro odmerjenima udarcema v Greggov prsni koš. In še naprej besnel, da mu da 100 tisočakov, če si ga Gregg drzne mahniti po obrazu. A se ta na provokacijo ni odzval, s čimer je zgolj prilil olje na ogenj, da sta morala Deppa, besnečega in tulečega, od tam odstraniti kar njegova osebna varnostnika.

image
ap Amber Heard je v dokaz igralčeve nasilne narave pokazala modrice. FOTO: AP

Ni mislil le tiho požreti Deppovega nasilnega izbruha, ampak je o incidentu obvestil Furmana. Ta se je postavil na igralčevo stran in Greggu v podpis zgolj predložil pisno zagotovilo, da jih zaradi tega ne bo vlekel v sodne klopi. A je Brooks to zavrnil, v zameno pa je že dan pozneje dobil odpovedno pismo. »Pretiraval je, dogodek je pošteno napihnil. Depp je popoln profesionalec in odličen sodelavec, ki druge umetnike podpira v njihovem prizadevanju,« je Forman podal uradno pojasnilo. »Do članov snemalne ekipe in vseh okoli sebe je vedno le spoštljiv. So pa snemanja lahko izjemno stresna, zaradi česar se včasih kaj, kar sicer ne bi bilo vredno omembe, napihne. Vsi namreč ljubimo dobro zgodbo. A te tukaj ni bilo.«

Brooks pri režiserju ni našel podpore, zato se je obrnil na organe oblasti in zakona. Deppa toži zaradi ponižanja, prizadejanja bolečin, stresa in duševne stiske. Kolikšen znesek zahteva, sicer ni znano, je pa v sodnih spisih še dodal, da je zvezdnikova sapa v času nasilnega izbruha smrdela po alkoholu.

Kdo misliš, da si? Nobene pravice nimaš, da mi govoriš, kaj naj delam!


image
Filma City of Lies še ni v kinih, pa že dviguje prah.
Deli s prijatelji