OBLETNICA SMRTI

Ganljivo pismo prijatelja pokojnega makedonskega pevca: Brat moj

Cetinski se spominja Tošeta.
Fotografija: Toše Proeski. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo
Odpri galerijo
Toše Proeski. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

Nepričakovana smrt makedonskega pevca Tošeta Proeskega, ki je bil vsakokrat toplo sprejet tudi pri slovenskem občinstvu, še vedno na lice mnogih prikliče marsikatero solzo. Makedonski angel, kot ga radi poimenujejo, se nam je usedel v spomin s svojimi romantičnimi uspešnicami in čudovitim glasom.

Vsako leto se nanj spomni tudi hrvaški pevec Tony Cetinski. Nikoli ni skrival, kako močno ga je prizadela prezgodnja smrt prijatelja. Proeski je umrl zgodaj zjutraj 16. oktobra leta 2007 v 27. letu v prometni nesreči na hrvaški avtocesti Zagreb–Lipovac pri Novi Gradiški.


»Vsako leto pride ta dan kot nekaj, česar ne želimo slišati ne vedeti o tem. Kljub vsemu neusmiljeno pride in nas opomni na to, kako krhki smo, in nam sporoča, da nikoli ne vemo, kaj nam bo prinesel naslednji dan. Zelo težko je že dvanajsto leto zapored sprejeti, da te ni med nami. Pustil pa si nam upanje in dokaz, da angeli v človeški obliki obstajajo in so vedno ob nas. Vedno želim poudariti, da si bil zares nekaj posebnega. Zaradi tebe, tvojega značaja, skromnosti in tvojih del sem prepričan, da so angeli tukaj med nami tudi v človeški obliki. Bil si eden tistih, ki vračajo vero v človeškost, v angele, ki hodijo po zemlji. Na tej zemlji bi lahko storil še marsikaj, a vse bova nadoknadila, ko se bova nekoč srečala v vesolju. Dragi Toše, radi te imamo do zadnjega diha. Za vedno, brat moj,« je sporočil Tony.

»Mirno spi z angeli, kakršen si bil tudi ti«, Nikoli te ne bomo pozabili« in »Hvala, Tony, za ganljive besede« so nekateri odzivi na zapis Cetinskega. Neka ženska pa je napisala, da ne praznuje več svojega rojstnega dne, saj sovpada z dnem Tošetove smrti.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije