Pri 106 še vozi slavni avto

Rita Hayworth je modrega caddyja zapustila vojnemu veteranu. Nepridipravi stegnili prste po vozilu hollywoodske legende.
Fotografija: Lastnik je olajšan, ker je modri lepotec spet doma.
Odpri galerijo
Lastnik je olajšan, ker je modri lepotec spet doma.

Da je Curly Bunfill nadvse navezan na svoj avtomobil, nikakor ne preseneča. Cadillaca mu je namreč po smrti zapustila hollywoodska legenda Rita Hayworth, od leta 1987 za modrega lepotca zgledno skrbi in vsako leto z njim prevozi kakšnih 1000 kilometrov. Pa čeprav jih šteje že častitljivih 106, ga od dragocenega vozila ne more ločiti nihče!

Zaplesala sta med avtomobili

Niti zlohotneži v Sacramentu, ki so avto možakarju drzno ukradli, a so jih policisti prijeli kaj hitro. Vozilo so na srečo povsem nepoškodovano vrnili lastniku. Bermuda blue cadillac eldorado, letnik 1956, je bil eden od biserov iz zbirke slovite igralke, ki je Curlyja spoznala na neki zabavi. Takrat je užival ugled trikrat odlikovanega veterana druge svetovne vojne, v kateri se je boril v mornarici, v tej se je večkrat izkazal s pogumnimi dejanji. Pred vojno vihro je delal v Hollywoodu kot kaskader. Ker je bil spreten jezdec, je pogosto nastopal v vesternih, zaradi poškodb med vojno pa se je moral posloviti od velikega platna.
Rada je imela razkošne avtomobile. FOTO: Guliver/Getty Images
Rada je imela razkošne avtomobile. FOTO: Guliver/Getty Images

Ne pa tudi od hollywoodske elite, kajti Curly Bunfill je bilo v Kaliforniji znano ime, ki so ga redno vabili na zabave, tako si ga je v svoji družbi nekoč zaželela tudi krasotica Hayworthova. Curly, velik ljubitelj avtomobilov, je vedel, da se igralka hvali z osupljivim voznim parkom, zato se je odkradel v njeno garažo, da bi si ogledal jeklene lepotce. Pri tem ga je zalotila sama lastnica, a namesto da bi se hitel opravičevati, je zvezdnico raje zaprosil za ples! Zavrtela sta se med avtomobili, na Ritino vprašanje, kateri avtomobil je nanj naredil največji vtis, pa je brez omahovanja odgovoril: modri cadillac. Leta pozneje, ko je Hayworthova umrla, je na Curlyjeva vrata potrkal odvetnik in ga šokiral z novico, da mu je stara prijateljica iz Hollywooda v oporoki zapustila neverjeten dar. Curly in njegov caddy sta od takrat nerazdružljiva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije