POLITIKA

Presenečenje v Trumpovi družini: hči se poslavlja

Trumpova hči Ivanka ne bo več poslovna ženska, saj zapira svoje podjetje.
Fotografija: Ivanka Trump je svetovalka ameriškega predsednika (svojega očeta) Donalda Trumpa.  FOTO: Kevin Lamarque, Reuters
Odpri galerijo
Ivanka Trump je svetovalka ameriškega predsednika (svojega očeta) Donalda Trumpa.  FOTO: Kevin Lamarque, Reuters

WASHINGTON – Hči ameriškega predsednika Ivanka Trump je v torek sporočila, da zapira svoje podjetje oziroma blagovno znamko za oblačila, obutev, nakit in bižuterijo, ker se namerava v celoti posvetiti svojemu delu svetovalke očeta, predsednika ZDA Donalda Trumpa. Zakaj se je za ta korak odločila, v tem trenutku ni povsem jasno.

Proizvodi z njeno znamko so se leta 2016 dobro prodajali, nato zaradi očetove politike malce slabše, ampak le v ZDA, kjer sta se prodaji odpovedali trgovini Nordstrom in Neiman Marcus. Pred kratkim je prodajo ukinila trgovska veriga v Kanadi, drugje v tujini, na primer na Kitajskem, pa je prodaja naraščala.
Jared Kushner, Ivanka Trump in njun sin Theodore. FOTO: Eric Thayer, Reuters
Jared Kushner, Ivanka Trump in njun sin Theodore. FOTO: Eric Thayer, Reuters

»Po 17 mesecih dela v Washingtonu ne vem, ali se bom še sploh vrnila k svojemu poslu, vem pa, da bom v prihodnje osredotočena na to, kar delam v Washingtonu,« je sporočila 36-letna Ivanka, ki je očeta med drugim zastopala na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji.

Ugibanja, zakaj se je resnično odločila za tak korak, se nadaljujejo. Kritike in etične skrbi je leto in pol niso ovirale pri širjenju blagovne znamke po svetu, podjetje z 18 zaposlenimi pa so tako ali tako vodili drugi, ko je sama igrala vlogo svetovalke predsednika ZDA, obenem pa pobirala dobiček od prodaje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije