STRIPOVSKI JUNAK

Pošast iz močvirja na malih zaslonih

Obujanju stripovskih superjunakov ni videti konca. Prvo epizodo nadaljevanke bo režiral Len Wuseman.
Fotografija: Andy Bean osvaja male zaslone. FOTO: Guliver/cover Images
Odpri galerijo
Andy Bean osvaja male zaslone. FOTO: Guliver/cover Images

Obujanju stripovskih superjunakov ni videti konca. Ne preseneča, da so elitni liki, kot so Superman, Batman ali Spiderman, doživeli skok na velika platna, saj so zelo elementarni, brez zapletenih predzgodb in načina delovanja. V njihovem ozadju so se začeli pojavljati polbogovi in najrazličnejši ponesrečeni eksperimenti. Nato so prišli na vrsto ženski in etično obarvani liki.


Zdaj smo dočakali tudi Stvar iz močvirja oziroma Swamp Thing. Gre za relativno zapleten lik, ki ima dva obraza. Biolog Alec Holland opravlja raziskave močvirja, ki naj bi škodovalo zdravju okoliških ljudi. Ko je izpostavljen strupeni snovi, se preobrazi v Močvirnika. V naslovnih vlogah se bosta pojavila igralca Derek Mears in Andy Bean.
Derek Mears se bo preizkusil kot Močvirnik. FOTO: Guliver/cover Images
Derek Mears se bo preizkusil kot Močvirnik. FOTO: Guliver/cover Images

Prvi bo igral pošast, drugi pa biologa. Gotovo je, da bosta postala megazvezdnika. No, Bean je že na dobri poti, potem ko je nastopil v trilerju Stvar: Drugo poglavje in v seriji HBO Tukaj in zdaj. Mears je najbolj znan po nastopu v znanstvenofantastični parodiji The Orville Setha MacFarlana, pojavil se je tudi v Blisku.


Zgodba prihajajoče nadaljevanke se odvija v majhnem mestu Marais v Louisiani. Glavni lik je Abby Acane, ki jo igra Crystal Reed, na malem zaslonu se ji bodo pridružili Will Patton kot Avery Sunderland, Jeryl Prescott kot Madame Xanadu in Maria Sten, ki bo igrala Liz Tremayne. Postavo bosta zaokrožili še Jennifer Beals in Virginia Madsen. Prvo epizodo bo režiral Len Wuseman, predvajali pa jo bodo prek septembra ustanovljene produkcije DC Universe, kjer so poleg nadaljevank tudi televizijske oddaje, filmi in seveda stripi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije