Po smrti Kobeja Bryanta vlagajo tožbe

Košarkarjevi vdovi sledijo še svojci drugih žrtev. Na udaru podjetje Island Express Inc..
Fotografija: Oče in hči sta bila s prijatelji na poti na tekmo. FOTOGRAFIJI: Reuters
Odpri galerijo
Oče in hči sta bila s prijatelji na poti na tekmo. FOTOGRAFIJI: Reuters

Tragedija, ki je pretresla košarkarski svet, dobiva sodni epilog. Potem ko je tožbo proti podjetju, lastniku helikopterja, in pilotu vložila vdova Kobeja Bryanta, so se za podobno potezo odločili še svojci štirih drugih žrtev januarske nesreče.

Spomnimo, bilo je 26. januarja, ko je v meglenem in oblačnem jutru in zelo slabi vidljivosti strmoglavil helikopter s skupno devetimi ljudmi na krovu. Zvezdnik se je usodnega dne s trinajstletno hčerko Gianno in šestimi družinskimi prijatelji namenil na košarkarsko tekmo, a kot se je izkazalo kmalu po vzletu, so bile vremenske razmere za to vse prej ko primerne. Pilot Ara Zobayan se je sicer poskušal izviti iz meglenega primeža, a se mu je vsak poskus izjalovil, nazadnje je treščil v hrib. Helikopter je zagorel, pozneje so iz njega potegnili devet trupel, osmih potnikov in pilota. Kmalu po tragediji so se pojavile napovedi tožbe, prva jo je uresničila neutolažljiva vdova Vannessa Bryant, ki odgovornost v osmih odškodninskih zahtevkih pripisuje tako podjetju Island Express Inc., ki ni imelo dovoljenja za polete v megli in nizki oblačnosti, kot tudi pilotu, ki je dovoljenja imel, a bi moral leteti po pogojih, veljavnih za delodajalca. Vdova je opozorila še, da je ameriška zvezna uprava za civilno letalstvo FAA leta 2015 Zobayana obtožila kršitve minimalnih vizualnih predpisov letenja pri zmanjšani vidljivosti.

Zdaj so tožbe, a zgolj na podjetje, naslovili še nekateri drugi svojci, in sicer svojci bejzbolskega trenerja Johna Altobellija in njegove žene Keri ter njune hčerke, prav tako mlade košarkarice, Alysse, in pa mož ter trije otroci Christine Mauser, pomožne trenerke, ki je tesno sodelovala z Bryantom pri urjenju dekliške ekipe. V nesreči sta umrli še Sarah Chester in njena hči Payton, Giannina in Alyssina soigralka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije