KLASIKA

Pirelli v leto 2020 brez erotike

Koledar, ki gre v korak s časom, je letos odet v Shakespearjevo tragedijo. V Julijo so se prelevile tudi Emma Watson, Claire Foy in Kristen Stewart.
Fotografija: V Julijo se je preobrazila tudi Emma Watson.
Odpri galerijo
V Julijo se je preobrazila tudi Emma Watson.

Družba se spreminja in tudi Pirelli mora v korak s časom, poudarjajo ustvarjalci vsakoletnega znamenitega koledarja, ki je tradicionalno postregel z razgaljenimi in zapeljivimi zvezdnicami, zadnja leta pa se je v duhu feminizma odmaknil od erotike in vsakokrat izbral novo rdečo nit. Letos je to Shakespearjeva Julija, v različnih podobah in z različnimi sporočili.

Nič več erotike

Sodelovale so igralke Emma Watson, Claire Foye, Kristen Stewart, Yara Shahidi, Mia Goth, kitajska pevka Chris Lee, španska pevka Rosalio, transspolna manekenka in igralka Indya Morre in umetnica Stella Roversi, hči fotografa Paola Roversija, ki je letos zaslužen za veličastno stvaritev. »Družba se spreminja zelo zelo hitro in temu sledi tudi Pirelli. Zanimivo je opazovati, kako koledar sledi evoluciji družbe in fotografije, v smislu estetike in ženskih idealov,« je povedal Roversi, ki je, zanimivo, prvi Italijan, ki ga je doletela čast, da se podpiše pod znameniti koledar.

Kristen Stewart kot simbol svobodne ljubezni
Kristen Stewart kot simbol svobodne ljubezni


Leto 2020 bo torej obarvano romantično in tragično, glavne junakinje so prepričljivo upodobile različne plati Julijinega značaja in ustvarile zanimivo zgodbo. Predstavitev, ki je bila po fotografovi izbiri njegova (in Julijina) domača Verona, je zaznamoval tudi kratki film, v katerem ima Roversi vlogo režiserja, ki išče svojo filmsko Julijo. Letošnji izdelek ima kar 132 strani, med njimi je seveda tudi koledar, vsebuje pa še odlomke iz Shakespearjeve tragedije, podobe Verone in 58 barvnih ter črno-belih fotografij. Koledar za 2020 je nastajal maja, kot običajno pa bo izšel v omejeni nakladi in ne bo na prodaj. Kot je znano, ga italijanski proizvajalec pnevmatik podarja svojim strankam in zvezdnikom. Prvi je izšel leta 1964.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije