V FILMU

Pika Nogavička v novi filmski izvedbi

Slovita junakinja bo tokrat zaživela v projektu Davida Heymana. Producent menda načrtuje tudi tretji film o medvedku Paddingtonu.
Fotografija: Tokrat bo Piko Nogavičko predstavil veliki producent David Heyman.
Odpri galerijo
Tokrat bo Piko Nogavičko predstavil veliki producent David Heyman.

Ustvarjalci filmov o Paddingtonu se spogledujejo še z eno uprizoritvijo po filmski predlogi: Piko Nogavičko. Junakinja pisateljice Astrid Lindgren, ki se je že nekajkrat predstavila tudi v filmih in serijah, bo morda zaživela kot pravi spektakel na velikem platnu, o čemer ne gre dvomiti, če bo nad projektom bedel veliki producent David Heyman.
Priljubljeni medvedek čaka še na tretji film.
Priljubljeni medvedek čaka še na tretji film.

Ta se je v zgodovino zapisal kot mož, ki je vdahnil filmsko življenje Harryju Potterju, saj je ustvaril vseh osem izdelkov v znameniti franšizi in tudi nadaljevanje o fantastičnih zvereh, podpisal pa se je še pod Gravitacijo in si prislužil nominacijo za oskarja, ter oba Paddingtona. Veliki mojster se zdaj resno spogleduje z navihano junakinjo, ki je po njegovem brezčasna in velik navdih vsem otrokom ter odraslim po svetu.


»Njena neizmerna moč in odločnost, da v življenju uživa in premaguje vse ovire, sta brez primere in pomembni gonilni sili v njeni zgodbi, ki si zasluži dostojen filmski poklon,« je o projektu povedal Heyman in že potrdil sodelovanje s produkcijsko hišo Studiocanal ter družbo, ki skrbi za avtorske pravice velike švedske pisateljice. Igralska zasedba še ni znana, nedvomno pa bodo glavno junakinjo, katere dogodivščine so prevedli v kar 76 jezikov, izbirali skrbno, ne nazadnje bo vloga trmaste in pogumne deklice še toliko pomembnejša v sodobnem valu feminizma in boju za žensko enakopravnost v družbi.
 

Prihaja Paddington 3?


Heyman ima polne roke dela s številnimi novimi projekti, spogleduje se menda tudi s tretjim filmom o priljubljenem medvedku Paddingtonu, ki je, kakor Pika Nogavička, sprva zaživel v romanu, šele pol stoletja pozneje pa na velikem platnu. Prva dva filma sta požela veliko pohval in seveda tudi uspešno zapolnila kinematografske blagajne, zgodba o medvedku, ki zapusti temačni Peru in zaživi drugačno, a izjemno polno življenje v britanski prestolnici, je osvojila srca milijonov po svetu.


In k sodelovanju pritegnila največja imena britanskega filma, Hugha Bonnevilla, Sally Hawkins in Julie Walters, ki je s Heymanom sodelovala tudi pri Potterjevi franšizi, ter Hugha Granta v drugem in avstralsko oskarjevko Nicole Kidman v prvem delu; producentje ne dvomijo, da bodo tudi tokrat pritegnili največje zvezdnike, menda pa je sodelovanje že odklonil režiser Paul King; govori se sicer še, da Ben Winshaw v tretjem filmu ne bo posodil glasu Paddingtonu, če bo projekt prevzel drugi režiser, a Heyman in drugi ustvarjalci so prepričani, da jim kandidatov za ključne vloge ne bo manjkalo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije