BROŠKA

Osvoražena Camilla z nakitom umrle princese Diane

Objavljeno 09. marec 2019 19.25 | Posodobljeno 09. marec 2019 19.25 | Piše: B. K. P.

Opazili so jo z broško, ki jo je kraljica mati na poročni dan podarila Diani. Gre za neprecenljiv kos, ki ga krasijo diamanti in velik smaragd.

Broška, ki jo je na zabavi nosila Camilla, je bila nekoč last princese Diane. FOTO: Guliver/getty Images
Britanski dvor se še vedno spominja smrti princese Diane, ki je umrla v tragični prometni nesreči leta 1997. Ne nazadnje je princ William svoji Kate ob zaroki podaril prav Dianin zaročni prstan, veliko njenega nakita nosijo tudi druge članice kraljeve družine, a nihče ne bi pomislil, da bi kaj Dianinega (razen njenega nekdanjega moža) lahko imela tudi Camilla.
image
Broška, ki jo je na zabavi nosila Camilla, je bila nekoč last princese Diane. FOTO: Guliver/getty Images

Vojvodinja Cornwallska je bila dolgo osovražena zaradi afere s Charlesom, ki je bil takrat poročen z Diano, a Otočanom se je nekako priljubila, in odkar sta si s prestolonaslednikom leta 2005 obljubila večno zvestobo, ji gre vedno bolje. Kljub temu nihče ni pričakoval, da bo na nedavno slovesnost ob 50-letnici imenovanja Charlesa za valižanskega princa prikorakala z broško, ki je bila nekoč del Dianine ogrlice.
image
REUTERS Kraljica mati je nakit podarila Diani, ko se je ta pridružila družini.

Čudovit kos nakita neprecenljive vrednosti, ki ga krasijo diamanti in velik smaragd, je star več kot 150 let. Kot poročno darilo je broško leta 1863 dobila princesa Alexandra Danska, ki je omožila Edwarda VII., po njeni smrti pa je šla v roke njeni snahi kraljici Mary. Ta jo je zapustila kraljici materi. Ko se je Diana leta 1981 poročila z njenim vnukom princem Charlesom, je kraljica mati broško podarila njej.
Kot poročno darilo je broško leta 1863 dobila princesa Alexandra Danska.


Diana jo je pogosto nosila kot del ogrlice, po njeni smrti je lastnica nakita postala kraljica in jo očitno podarila novi snahi. Tako je sicer z vsem nakitom, oblačili, modnimi dodatki in podobnim, kar prehaja iz roda v rod, monarhija namreč skrbi, da dediščina ostane v njihovi lasti in po smrti katerega od članov postane vladar lastnik podarjenih reči.
Deli s prijatelji