Okužena princa trpela, zdaj se počutita bolje

Albert in Charles priznavata, da je bila najtežja izolacija. Pogrešala sta domače.
Fotografija: Princ Charles je bil v karanteni na Škotskem. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Princ Charles je bil v karanteni na Škotskem. FOTO: Instagram

Novi koronavirus ne izbira, okužijo se lahko tako stari kot mladi, revni in bogati. Bolezen, ki je posledica okužbe, je že terjala tudi življenje članice španske kraljeve družine, okužila pa sta se med drugim britanski prestolonaslednik princ Charles in monaški princ Albert. Oba sta morala v karanteno, zdaj pa je njuno stanje že veliko boljše. Kljub temu oba okužbo in vse, kar je ta prinesla s seboj, opisujeta kot strašno neprijetno. Princ Charles je celotno pandemijo denimo opisal kot »nenavadno, skrb in strah vzbujajočo« ter se zahvalil zdravstvenim delavcem in zaposlenim v trgovinah, ki morajo kljub strahu pred okužbo in res velikimi možnostmi, da jo staknejo, še naprej hoditi v službo. »Pred kratkim sem na lastni koži izkusil okužbo z novim
Albert je močno pogrešal otroka. FOTO: Guliver/ getty Images
Albert je močno pogrešal otroka. FOTO: Guliver/ getty Images
koronavirusom, na srečo so bili moji simptomi blažji, in jo tudi uspešno prestal. Kljub temu sem moral biti v karanteni, in ta je bila izjemno neprijetna izkušnja. Ni v naši naravi, da bi bili tako dolgo sami, brez človeškega stika, brez stika z bližnjimi, nenadoma se porušijo vse socialne strukture, ki so nam znane, in to povzroča anksioznost, zmedo, jezo. V tem težkem času z ženo misliva predvsem na tiste, ki so zaradi bolezni izgubili koga od bližnjih, pa tudi tiste, ki se spopadate z osamljenostjo in boleznijo. Posebna zahvala gre vsem, ki še naprej skrbite za nas, zdravnike, prodajalce in druge nepogrešljive uslužbence,« je v videonagovoru med drugim dejal 71-letni princ.

Prvi okuženi državnik

Da v osami ni bilo lahko, je priznal tudi 62-letni monaški princ Albert, ki je predvsem pogrešal svoja petletna dvojčka. Z njima in ženo so se sicer vsak dan slišali po videoklicu, si pripovedovali zgodbe in se pogovarjali, kako so preživeli dan. »Rekel sem jima, naj bosta varna in naj ostaneta zdrava. Vedela sta, da sem zbolel in me zato ni z njimi. Upam, da me, ko se vrnem domov, pričaka vsaj velik napis dobrodošlice,« se je pošalil Albert, ki je novico, da je okužen z novim koronavirusom, prejel 19. marca ter tako postal prvi okuženi državni voditelj. V nasprotju s Charlesom, ki je karanteno preživljal v vili na Škotskem, je Albert moral v bolnišnico. »Zdaj sem bolje, še vedno kašljam, a to je menda povsem običajno. Da kašelj mine, traja, sicer pa je vse v redu,« je še povedal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije