NASVET

Odsvetoval mu je vlogo Batmana

George Clooney je v tej franšizi povsem pogorel. Ben Affleck ga kljub temu ni poslušal.
Fotografija: Ben kot Batman FOTO: Wb
Odpri galerijo
Ben kot Batman FOTO: Wb

Filmska franšiza o Batmanu je dobila močan udarec leta 1997, ko so vlogo netopirjastega junaka v filmu Batman in Robin zaupali Georgeu Clooneyju. To je daleč najslabši film o Batmanu, šok je trajal do leta 2005, ko se je na velikih platnih znašla različica Christopherja Nolana z naslovom Batman: Na začetku.
Ben kot Batman FOTO: Wb
Ben kot Batman FOTO: Wb

Morda je prav zaradi tega 58-letni Clooney svojemu kolegu Benu Afflecku svetoval, naj vloge ne sprejme. To je Clooney razkril na tiskovni konferenci med predstavljanjem svoje nove televizijske serije Kavelj 22. Spomnimo se, da je Nolanova trilogija vsebovala še dva dela: Vitez teme (2008) in Vzpon viteza teme (2012).
Batman proti Supermanu: Zora pravice s Čudežno žensko FOTO: Wb
Batman proti Supermanu: Zora pravice s Čudežno žensko FOTO: Wb

Po njenem zaključku so pri Warner Bros vlogo Batmana predali danes 46-letnemu Afflecku za film Batman proti Supermanu: Zora pravice (2016). Šlo je za zelo vprašljivo odločitev, številni oboževalci Batmana so skočili v zrak, ko so napovedali Afflecka kot novega superjunaka. Takrat je poklical Clooneyja, ta pa mu je sprejem vloge odsvetoval.


»Na neki način sta si bili najini karieri podobni, z vrhunci in padci, to je dobro. Nihče nima ravne poti,« je povedal Clooney. Batman proti Supermanu: Zora pravice je bil velik finančni uspeh, saj je prinesel 777 milijonov evrov dobička, a kritiki so bili zelo nezadovoljni z njim. Kot Batman se je Affleck pojavil tudi leta 2016 v filmu Odred odpisanih in leta 2017 v Ligi pravičnih, ki je bila finančno manj uspešna. Prav tako naj bi nastopil v filmu The Batman, ki naj bi ga celo režiral in napisal skupaj z Geoffom Johnsonom.


Na koncu si je premislil in odstopil od franšize. Vajeti je prevzel Matt Reeves, ki s producentsko hišo Warner Bros še vedno išče novega igralca za Batmana. To pa ne pomeni, da ima Affleck zdaj manj dela. V kratkem bo režiral dva filma – Priča tožilstva, ki bo adaptacija istoimenskega romana Agathe Christie, ter Ghost Army, ki temelji na knjigi Ricka Beyerja. Kar se tiče njegove igralske kariere, ga bomo lahko v kratkem spremljali v družinski drami Torrance, ki jo režira Gavin O'Connor in se bo na velikih platnih znašla 18. oktobra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije