Od bivšega uslužbenca hoče devet milijonov

Kanye West telesnemu stražarju grozi s tožbo. Prekršil naj bi sporazum o zaupnosti in ga obrekoval.
Fotografija: Že dolgo velja za zelo težavnega. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Že dolgo velja za zelo težavnega. FOTO: Reuters

Raper Kanye West in njegova žena Kim Kardashian njegovemu nekdanjemu telesnemu stražarju grozita z devet milijonov evrov vredno tožbo. Steve Stanulis si jo je nakopal, ker je prekršil sporazum o zaupnosti, ki ga je moral podpisati ob začetku službe, in v javnosti razlagal, kako težaven da je zvezdnik. To pa, trdi Kanye, ne drži. Stanulis, s katerim je West prekinil pogodbo leta 2016, je prejšnji mesec v podkastu, ko naj bi sicer promoviral svoj nov film, namreč dejal, da je West eden njemu najmanj ljubih ljudi, ki jih je spoznal v vseh letih dela kot telesni stražar, ko je sprejel službo pri njem, pa je menda dobil vrsto smešnih navodil, ki se jih je moral držati.

Skopari z napitninami

S tožbo Stanulisu grozita tako Kanye kot njegova žena Kim Kardashian. FOTO: Guliver/Getty Images
S tožbo Stanulisu grozita tako Kanye kot njegova žena Kim Kardashian. FOTO: Guliver/Getty Images
Da delati za svetovno znanega glasbenika in modnega oblikovalca ne bo lahko, se je izkazalo že prvi dan, ko je Kanye menda popolnoma ponorel, ker se Stanulis ni v trenutku spomnil, za katero nadstropje mora pritisniti gumb v dvigalu. Kanye je menda začel iz otroškega vozička, ki ga je imel s seboj, metati igrače ter vpiti, zakaj se ni vnaprej pozanimal, kje morata biti. Telesni stražar, ki je nekoč delal kot policist v New Yorku, je še dejal, da je West njemu in njegovim kolegom močno oteževal delo, saj je zahteval, da morajo njegovi stražarji vedno hoditi deset korakov za njim, kar je bilo na prazni ulici sicer povsem v redu, ko pa so se nad raperja zgrnili oboževalci, so ga hitro izgubili izpred oči. A Stanulis nekdanjega delodajalca ni le kritiziral, priznal je, da je Kanye eden največjih garačev, kar jih pozna, a je tudi eden najbolj egoističnih in muhastih, menda daje strašno slabe napitnine in z njim ne bi več sodeloval.



Steve Stanulis ne bi nikoli več delal za raperja. FOTO: Instagram
Steve Stanulis ne bi nikoli več delal za raperja. FOTO: Instagram
Kanye in njegova slavna žena Kim, ki se je pred kratkim podala še v pravniške vode, Stanulisu zdaj grozita s tožbo zaradi obrekovanja in širjenja laži, čeprav nista povedala, katere so bile tiste izjave, s katerimi naj bi raperja užalil. Podobno sta sicer storila pred štirimi leti, nedolgo potem, ko je izgubil službo pri Westu. Vložila sta tožbo zaradi kršenja sporazuma o zaupnosti in zahtevala javno opravičilo. Zdaj se je oglasil Stanulisov publicist in dejal, da njegov klient ni prekršil nikakršnega sporazuma, saj da ni povedal nič novega. »Moja stranka je v podkastu promovirala svoj novi film, z voditeljem sta se pogovarjala, tako pač to gre, in med pogovorom je na plan prišlo nekaj starih reči, a takšnih, ki so javnosti že poznane. Grožnja s tožbo je povsem neupravičena, moj klient je že večkrat povedal, da spoštuje Kanyeja in njegovo delo. Če želita s Kim to nadaljevati, je to povsem njuna odločitev, a mislim, da bi lahko svoj čas in denar porabila za pomembnejše reči,« je dejal Zack Teperman.

Žali vse okrog sebe

Da je z Westom težko delati, sicer ni nič novega, o tem so spregovorili že mnogi, tudi lastniki založbe Def Jam, pri kateri je izdal svoj album Yeezus. »Ker je velik perfekcionist, to zahteva tudi od vseh okrog sebe, a težava je, da od njih zahteva tudi enako vizijo, kot jo ima sam, kar pa je pogosto težko,« je pred časom dejal eden od zaposlenih pri založbi, ki je še povedal, da je Kanye pogosto žalil vse okrog sebe ter vpil na ljudi, da so nesposobni in bi jih bilo treba odpustiti. Kljub temu so mu vsi, ki zanj delajo, pripravljeni izpade odpustiti, saj da je na koncu koncev še vedno eden najboljših raperjev na svetu. »Lahko je tako velika rit, kot hoče biti, saj tudi ko ima najslabši dan, je še vedno sposoben narediti boljši album kot večina drugih v industriji,« je takrat dejal vir iz Def Jama.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije