Novi film o Bondu preizkušnja za rit

Prihaja najdaljši iz franšize o agentu 007. Časovni rekordi pripadajo Danielu Craigu.
Fotografija: Filmi o tajnem agentu 007 so vse daljši.
Odpri galerijo
Filmi o tajnem agentu 007 so vse daljši.

Vzdržljivost in utrjena zadnjica, vajena dolgega sedenja, bosta očitno pogoj za vse, ki si bodo želeli ogledati prihajajoči film o Jamesu Bondu. Kajti čeprav je 25. film iz bondijade še v postprodukciji in njegovi ustvarjalci ne vedo natančno, kako dolg bo končni izdelek, kinematografe že zdaj opozarjajo, naj si za prihajajoči fim o agentu 007 rezervirajo najmanj triurni termin. Štoparica namreč za zdaj kaže dve uri in 54 minut, a morda bo akcije na koncu še več.
Četudi je dolg tri ure in 29 minut, se film Irec poteguje za kar deset oskarjev.
Četudi je dolg tri ure in 29 minut, se film Irec poteguje za kar deset oskarjev.

»Med snemanjem so nenehno dodajali nove in nove strani scenarija, zaplet se je stalno spreminjal, snemali so vselej nove kadre in dodajali nove prizore, odločeni, da bo to najboljši film o Bondu doslej,« je povedal vir in dodal, da je snemanje še najbolj spominjalo na kaos. Tudi ker so sredi projekta k filmu pritegnili novo scenaristko Phoebe Waller-Bridge, in ta je naknadno vnesla kup sprememb in dodatkov.
 

Dolžinski rekordi


Najslovitejši vohun z licenco za ubijanje je na velikem platnu prvič zaživel leta 1962, povprečna dolžina vsakega izdelka iz franšize pa je iz desetletja v desetletje naraščala. Če so bili gledalci v 60. letih deležni manj kot dve uri akcije, so bili v 80. letih pred velika platna prikovani že za približno dve uri in 10 minut. A dolžinske rekorde so začeli dosegati, ko si je agentov suknjič nadel Daniel Craig.


Prvič je v Casinoju Royal reševal svet dve uri in 24 minut, pri naslednjem filmu iz serije so ustvarjalci sicer malce zavrli in celotno zgodbo Kvantum sočutja omejili na pičlo uro in 46 minut, a v naslednjih dveh so vse nadoknadili. Skyfall z dvema urama in 23 minutami ter Spectre s še petimi minutami več.

Prihajajoči film No time to die pa bo pometel z vsemi prej in najverjetneje presegel precej tvegano mejo treh ur. »Tako dolg film je za producente precej tvegana naložba, sploh zaradi vse bolj prevladujočega mnenja, da novodobni filmi postajajo predolgi,« razmišlja filmski kritik Matthew Bond, a dodaja, da ustvarjalci Bonda doslej še niso ustrelili mimo. »To je zadnji film, v katerem je naslovno vlogo prevzel Craig, zato se želi od tega svojega lika posloviti v slogu. To si želijo tudi drugi sodelujoči, a ko potegnemo črto, je najpomembnejši vendar dobiček in tega Bondovi filmi vselej kujejo.«


V očeh mnogih je bil Sean Connery tisti, ki je najbolje ujel bistvo agenta 007, z njim v glavni vlogi pa so filmi bondijade povprečno trajali minuto manj od dveh ur. V povprečju osem minut so bili daljši z Rogerjem Moorom, tri dolžinske rekorde pa trdno v rokah drži Craig in zdaj bo nanizal še četrtega. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije