PRESREČNA STA

Nova zaroka na britanskem dvoru

Sestrična princev Williama in Harryja se bo poročila. Srečo je našla s postavnim švedskim športnikom.
Fotografija: Florin zaročenec je po rodu Šved. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Florin zaročenec je po rodu Šved. FOTO: Instagram

Princ Harry ni edini britanski plemič, ki je ljubezen našel zunaj meja svoje domovine. Tudi njegova sestrična Flora Ogilvy je zaljubljena v tujca, nekdanjega švedskega profesionalnega hokejista Timothyja Vesterberga. Par pa ni le zaljubljen, ampak načrtujeta celo poroko. »Moj predragi Timothy me je vprašal, ali bi se poročila z njim, presrečna sva,« je na svojem profilu na družabnem omrežju zapisala 24-letna Flora. Ob zapisu je objavila fotografijo, na kateri z ogromnim diamantnim prstanom na prstancu leve roke objema dve leti starejšega bodočega moža. Posnel jo je njen oče James Ogilvy, krajinski arhitekt in fotograf. Objavo je seveda takoj komentiral postavni Šved.

Dela kot svetovalka za umetnine. FOTO: Instagram
Dela kot svetovalka za umetnine. FOTO: Instagram
»Za vedno,« je bil kratek in jedrnat Vesterberg, ki se, odkar je drsalke postavil v omaro, ukvarja z upravljanjem naložb. Da bi bil bližje svoji dragi, se je preselil v London, kjer Flora dela kot svetovalka za umetnine. Kdaj bo poroka, ni znano, prav tako ne, kje. A poroke na britanskem dvoru so običajno približno šest mesecev po zaroki, tako da lahko, če se bosta Flora in Timothy držala tradicije, naslednje leto pričakujemo kar dve. Glede na to, da je bila Ogilvyjeva gostja na mnogo porokah svojih kraljevih sorodnikov, se Britanci že veselijo, da bo tudi seznam povabljencev na njeni poln visokih gostov. Med njimi pa najbrž ne bo princa Harryja in Meghan, poroka Sussexovih je bila namreč ena redkih, na katero Flora ni bila povabljena, par se je odločil, da vabila ne bodo dobili otroci in vnuki kraljičinih bratrancev in sestričen. Zakaj takšna odločitev, vesta le onadva, prostora je bilo v kapeli sv. Jurija, ki sprejme 800 ljudi, vsekakor dovolj.

Flora Ogilvy je v sorodu s kraljico Elizabeto II. po očetovi strani, James je namreč sin Angusa Ogilvyja in princese Aleksandre Kentske, kraljičine sestrične.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije