SNEMANJE

Nova serija iz sveta Igre prestolov

Snemanje na Severnem Irskem se je začelo. Glavno vlogo bo imela svetlolasa Naomi Watts.
Fotografija: Naomi Watts prihaja na male zaslone. FOTO: Guliver/cover Images
Odpri galerijo
Naomi Watts prihaja na male zaslone. FOTO: Guliver/cover Images

Minil je komaj mesec od zaključka ene najuspešnejših produkcij hiše HBO Igra prestolov, ko se je že začelo snemanje spinoff nadaljevanke. To so potrdili v lokalnem časopisju v Belfastu, kjer so že pognali sloviti studio Titanic Studios. Prva klapa je padla vzdolž obale na Severnem Irskem, je pa Belfast seveda prava izbira, saj je bil produkcijsko središče že vseh osmih sezon Igre prestolov.
Zadnji del je postavil rekord. FOTO: Hbo
Zadnji del je postavil rekord. FOTO: Hbo

O nastajajoči nadaljevanki je zelo malo znanega, je pa avtor Igre prestolov George R. R. Martin že minulega novembra razkril, da se bo zgodba odvijala 5000 let pred dogodki v njegovih knjigah in uspešni nadaljevanki. »Ne bo hiše Targaryen – Valyria je komaj začela nastajati, tudi zmaji in velik imperij, ki ga je ustvarila. Opraviti bomo imeli z drugačnim in starejšim svetom, upamo, da bo to zabavni del serije,« je povedal Martin. »Westeros je zelo drugačen, ni Kraljevega pristanka in Železnega prestola.«


Snemanje naj bi se začelo minuli teden na skrivni lokaciji v Co Down in na severni obali, ni pa jasno, ali so že vsi člani snemalne ekipe prišli na prizorišče. V glavni vlogi bo nastopila Naomi Watts, ki naj bi bila karizmatična premožnica s temno skrivnostjo. Ona očitno še ne snema, saj so jo v torek fotografirali v New Yorku, ko je obiskala prijatelja.
Novi kralj je marsikoga presenetil. FOTO: Hbo
Novi kralj je marsikoga presenetil. FOTO: Hbo

V igralski zasedbi se bo zvrstila vrsta odmevnih imen, kot so Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower, Naomi Ackie, Denise Gough, Josh Whitehouse, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp in Toby Regbo. Ni znano, kako dolgo bodo snemali pilotno serijo, ki jo je napisala Jane Goldman, režirala pa jo bo S. J. Clarkson.


Če bodo s pilotom na HBO zadovoljni, bo serija prišla na male zaslone predvidoma že leta 2020 ali na začetku 2021. Zadnji del Igre prestolov je postavil absolutni rekord z neverjetnimi 19,3 milijona ogledi. Avtorja Igre prestolov David Benioff in D. B. Weiss zdaj pišeta in producirata novo trilogijo Vojne zvezd in ne bosta vpletena v spinoff Igre prestolov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije