Nora zasedba za Netflix, vložili sto milijonov

V francosko filmsko produkcijo vložili sto milijonov. Moči združili Cooper, Scorsese, Spielberg in Phillips.
Fotografija: Bradley Cooper zna izkoristiti svoj veliki karierni moment.
Odpri galerijo
Bradley Cooper zna izkoristiti svoj veliki karierni moment.

Minuli dve leti se za prestol najproduktivnejše in najuspešnejše televizijske mreže bije srdit boj med HBO in Netflixom. Tehtnica se nagiba zdaj na to, zdaj na ono stran, Netflix pa je pripravljen storiti vse, da bi naposled pometel s konkurenco. Tako bi si vsaj lahko razložili njegove najnovejše projekte, ki jih je televizijska mreža zaupala nagrajenim režiserjem.

Pod njenim okriljem bodo za režijsko taktirko namreč prijeli tako francoska režiserja Jean-Pierre Jeunet, ki se je podpisal pod simpatično romantično komedijo Amelie, in Damien Chazelle, ki mu je muzikal Dežela La La prinesla oskarja, kot tudi Bradley Cooper, ki je v režijske vode prvič zaplul s filmom Zvezda je rojena in se v oskarjevski dirki potegoval za kar osem kipcev.
Jean-Pierre Jeunet je le eno od velikih imen francoskega filma, ki sodelujejo z Netflixom. FOTOGRAFIJI: guliver/getty images
Jean-Pierre Jeunet je le eno od velikih imen francoskega filma, ki sodelujejo z Netflixom. FOTOGRAFIJI: guliver/getty images

Pretočna televizija Netflix je v Franciji nadvse priljubljena, tam se namreč ponaša s kar 6,7 milijona uporabnikov, in morebiti so se tudi zato zdaj odločili 100 milijonov evrov vložiti v francosko produkcijo. Napovedali so namreč sodelovanje pri kar 20 francoskih projektih, med katerimi velja posebej omeniti muzikalično serijo The Eddy, ki jo bodo pod Chazellovim vodstvom snemali v francoski prestolnici ter jo premierno pokazali na prihajajočem berlinskem filmskem festivalu. Jeunet, ki je mednarodno skupnost filmskih sladokuscev pritegnil s filmom Amelie, pa že snema futuristični film Bigbug.

Z Netflixom si je roke podal tudi Bradley Cooper, ki pa si je v svojem novem projektu naložil več kot le režijsko vlogo. Česar pa je že vajen, saj tudi uspešnice Zvezda je rojena ni le režiral, temveč je prevzel tudi vlogo glavnega igralca ter producenta. Podobno bo več niti vlekel tudi pri filmu, za zdaj še brez naslova, v katerem bo predstavil življenje ameriškega dirigenta in skladatelja Leonarda Bernsteina, s posebno osredotočenostjo na njegov zakon z igralko Felicio Montealegre.


Ob režiji bo Bradley v filmu namreč tudi zaigral, sodeloval pa bo tudi pri produkciji in pisanju scenarija. Pri čemer pa bo imel pomoč drugih velikanov sedme umetnosti, saj bodo v vse aspekte filma tesno vpeti tudi Martin Scorsese, Steven Spielberg in Todd Phillips. »S svojim briljantnim režijskim prvencem se je dokazal kot resen in dober filmar,« je nad sodelovanjem navdušen izvršni direktor Netflixa Reed Hastings, ki je še dodal, da bo Bradley s preostalo ekipo tesno sodeloval tudi z družino pokojnega skladatelja, da bodo tako skupaj osvetlili Bernsteinovo življenje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije