OBISK

Ups, Melania pri kraljici naredila napako

Ameriški predsednik je pred dnevi obiskal Veliko Britanijo.
Fotografija: Melania se kraljici ni priklonila. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Melania se kraljici ni priklonila. FOTO: AFP

Veliko prahu je dvignil obisk ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Veliki Britaniji, saj ga tam mnogo Otočanov ni želelo. Dogodek so spremljali protesti, princa William in Harry pa Trumpa ​menda sploh nista hotela srečati. Tako je predsednika in njegovo ženo Melanio sprejela kraljica sama, ostra očesa tistih, ki spremljajo protokol, pa so takoj opazila dve veliki napaki, ki sta ju zagrešila predsednik in prva dama. Slednja, kot kaže, ni vedela, da je treba kraljico pozdraviti s priklonom, in ji je ob srečanju zgolj stisnila roko.
Vedno in povsod gre kraljica prva. FOTO: AFP
Vedno in povsod gre kraljica prva. FOTO: AFP

Kraljici Elizabeti se morajo sicer prikloniti vsi, vključno s člani njene družine. Za moške zadostuje rahel gib z glavo, ženske pa morajo eno nogo postaviti za drugo ter pokrčiti kolena. Globlji počep jim uspe, več spoštovanja pokažejo kraljici. Drugo napako je kmalu zatem zagrešil predsednik. Ko sta si s kraljico ogledovala njeno vojsko, je namreč zakorakal pred vladarico, česar nikakor ne bi smel storiti. Nihče namreč ne hodi neposredno pred kraljico, sploh pa ne tako ogromen moški, kot je Donald Trump, ki je drobno Elizabeto s svojo postavo čisto zakril. S tem ji je tudi obrnil hrbet, kar je še ena od reči, ki se jih ne sme početi.


Kraljevi protokol veleva, da kraljica vedno in povsod hodi prva, za njo, če je prisoten, stopa njen mož, nato princ Charles z ženo, sledita princ William z ženo, nato njegov brat Harry z ženo in tako dalje v vrstnem redu, po katerem bodo nekoč zasedli britanski prestol. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije