TRAGEDIJA

Nemški princ v smrt z novim motorjem

Otto von Hessen je umrl v bližini jezera Bodensee. Za tragedijo naj bi bila kriva neprilagojena hitrost.
Fotografija: Pred tedni je še ponosno poziral na svojem dragocenem motorju. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Pred tedni je še ponosno poziral na svojem dragocenem motorju. FOTO: Facebook

Le par tednov po tem, ko je ponosno poziral ob svojem 20.000 evrov vrednem motorju znamke Ducati, se je 55-letni nemški princ Otto von Hessen z njim odpeljal v smrt. Tragična nesreča se je pripetila v bližini jezera Bodensee na skrajnem zahodu Nemčije.
Bil je v daljnem sorodstvu z britansko kraljevo družino in nekdanjimi pruskimi vladarji. FOTO: Facebook
Bil je v daljnem sorodstvu z britansko kraljevo družino in nekdanjimi pruskimi vladarji. FOTO: Facebook

Jezero meji na Švico in Avstrijo in je zelo priljubljeno med turisti, tudi kolesarji in motoristi. Princ Otto naj bi po prvih podatkih prehiteval osebno vozilo, pri tem pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad motorjem in trčil v varovalno ograjo.

Menda za to ni krivo sonce, ki bi ga oslepilo, ali spolzka cesta, saj se je nesreča zgodila na povsem suhi cesti v ugodnih vremenskih razmerah. Po poročanju nemških časnikov je 55-letnik umrl na kraju nesreče. Uradni vzrok bo znan po opravljeni preiskavi. Princ Otto je imel zaradi prehitre vožnje že v preteklosti težave s policisti.


Leta 2010 so ga ustavili, ko je divjal z avtomobilom, ter mu za devet mesecev prepovedali sesti za volan. Dobil je sedem kazenskih točk. Kazenski ovadbi zaradi nevarne vožnje se je izognil s plačilom 3600 evrov globe.
 

Ljubitelj hlapov


Otto von Hessen, uspešni poslovnež, ki je bil lastnik več restavracij znane verige s hitro prehrano na jugu Nemčije, je bil potomec nemške plemiške dinastije ter v daljnem sorodstvu z britansko kraljevo družino in nekdanjimi pruskimi vladarji. Leta 1998 se je v Las Vegasu poročil s Carlo Blickhausër, s katero sta v zakonu vztrajala 19 let.


Rodili so se jima štirje otroci, nato pa sta se pred tremi leti odločila, da gresta vsak svojo pot. Otto je bil znan kot velik ljubitelj avtomobilov in motornih koles pa tudi kot zelo ambiciozen in delaven človek. Prijatelji in znanci ga opisujejo kot izjemno prijateljskega in niti malo vzvišenega, zaposleni pa kot najboljšega šefa, ki si ga lahko kdo želi. »Praznina, ki jo je pustil za seboj, je ogromna, a storili bomo vse, kar je v naši moči, da bodo restavracije njemu v čast in spomin še naprej uspešno poslovale,« so med drugim zapisali Ottovi zaposleni na njegovem profilu na družabnem omrežju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije