POŽAR

Namesto domov so se vrnili na pogorišča

Požar uničil vile Gerarda Butlerja, Robina Thicka in Scotta Derricksona. Jack Osbourne se je pridružil gasilcem, pomagala tudi Kardashianova.
Fotografija: Jack Osbourne je priskočil na pomoč.
Odpri galerijo
Jack Osbourne je priskočil na pomoč.

Narava ne izbira. Pred njeno močjo smo vsi enaki. Med več stotisoči, ki so te dni z domov bežali pred ognjenimi zublji, ki pustošijo po ameriški zvezni državi Kalifornija, so bili tudi pevki Cher in Lady Gaga, igralca Shannen Doherty in Will Smith z družino, klan Kardashianovih ter oskarjevec Guillermo del Toro. A če so ti imeli srečo, saj se plameneča pošast ni dotaknila njihovih vil, so zublji pogoltnili domove Robina Thicka, Gerarda Butlerja, Camille Grammer, Blance Blanco in Scotta Derricksona ter v pepel spremenili posestvo Paramount Ranch, kjer je televizijska hiša HBO ustvarila in posnela prenekatero svojo stvaritev, denimo dramo Romanca ob jezeru s Sandro Bullock in serijo Mentalist.
Scottu Derricksonu so ostali vsaj spomini. Foto: instagram
Scottu Derricksonu so ostali vsaj spomini. Foto: instagram

Večkratni grammyjevski nominiranec Robin Thicke je pred tremi leti, ko je po 21 skupnih letih končal zvezo s Paulo Patton, v malibujski vili, za katero je odštel dobra dva milijona evrov, začel pisati novo poglavje življenja. In sreča se mu je hitro začela vnovič nasmihati, saj mu je pred osmimi meseci srčna izbranka April Love Geary povila hčerko Mio. A v petek se je moral z ljubljeno, sinom Julianom iz prvega zakona in malo dojenčico pognati v beg.
Mlada družinica Robina Thicka je ostala brez doma. Foto: instagram
Mlada družinica Robina Thicka je ostala brez doma. Foto: instagram

»Hvala bogu, uspelo se nam je rešiti. Naša hiša pa je nekje tam v oblaku dima,« je tedaj tvitnila April. Ko sta se zdaj vrnila domov, ju je namesto hiše pričakalo le pogorišče. Nič bolje je ni odnesel malibujski dom Gerarda Butlerja, ki se mu je lomilo srce ob pogledu na nekaj zoglenelih ostankov. »Oklenimo se spominov, teh ogenj ne more izbrisati,« pa je na twitterju objavil režiser Scott Derrickson, ki je tudi ostal brez doma, a hvaležen, da mu je z ženo in otrokoma uspelo zbežati na varno. »Pomembno je, da smo živi in na varnem. Ob dejstvu, da smo izgubili vse, ne poskušam biti optimist, a po naravi nisem materialist. Zame so to le reči. Izgubo teže prenašata moja sinova, saj sta bila na marsikaj, kar je izginilo v ognju, čustveno navezana.«
Scott Derrickson Foto: guliver/cover images
Scott Derrickson Foto: guliver/cover images

Še ena v vrsti, ki je zaradi ognjene pošasti ostala brez strehe nad glavo, je Camille Grammer, resničnostna gospodinja in bivša žena Kelseyja Grammerja. Gasilcem je uspelo pred ognjeno pogubo rešiti vsaj nekaj njenih osebnih predmetov in avtomobilov. Te sreče pa nista imela Blanca Blanco in njen življenjski sopotnik John Savage, ki sta v televizijskem prenosu nemočno opazovala, kako njun dom izginja v ognju.

»Sedela sva v restavraciji. Poblisknila sem proti televiziji in videla najin dom. Kako gori in izgineva. Vse se je odvijalo kot v počasnem posnetku. Med jokom sem se opominjala, da imam to srečo, da nam je z družino uspelo pobegniti.«
Naravna katastrofa ni prizanesla niti Gerardu Butlerju. Foto: instagram
Naravna katastrofa ni prizanesla niti Gerardu Butlerju. Foto: instagram

Večina jih je bežala, Jack Osbourne pa je korakal v nasprotno smer. Proti ognju. Pred dobrim desetletjem, ko se je za resničnostno oddajo Armed And Famous uril za rezervnega policista, se je v sinu rockerskega mačka Ozzyja Osbourna namreč prebudila želja, da bi Hollywood pustil za sabo in raje pomagal varovati ulice. Rečeno, storjeno. Po urjenju v majhnem mestu v Indiani je zares začel sodelovati s tamkajšnjo policijo.


Čeprav je zabavna industrija še vedno tista, ki mu polni denarnico, je član rezervne policije. Zdaj se je Jack pridružil okoli 4000 gasilcem, po svojih najboljših močeh pa je pomagala tudi Khloe Kardashian; z masko čez obraz je požrtvovalnim gasilcem delila vodo in energijske ploščice, ki jih je prej sama nakupila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije