NAZIV

Najhujši udarec za Harryja in Meghan doslej

Ne želijo ju za svoja predstavnika.
Fotografija: Harry in Meghan. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Harry in Meghan. FOTO: Reuters

Britanski princ Harry in njegova žena Meghan Markle sta maja dobila otroka, odtlej pa je njuna priljubljenost med Britanci na bolj majavih nogah. Harry je dvignil nemalo prahu, ko je izjavil, da si želita z ženo le dva otroka, javnost pa je še bolj razburil, ko je prišlo na dan, da sta si v nekaj dneh privoščila kar dve potovanji z zasebnim letalom. Le nekaj dni zatem se je izvedelo, da je Harryjev starejši brat William z vso družino potoval z redno letalsko linijo.

Sedaj pa je prišel nov udarec za Harryja in Meghan. Prebivalci Brightona niso zadovoljni s kraljevo družino. Zaradi denarja, ki ga prek plačevanja davkov dajejo tudi kraljevi družini, so se odločili napisati peticijo, v kateri zahtevajo, da se na območju njihovega mesta ukinejo kraljevski oz. plemiški nazivi.

Meghan in Harry razburjata Britance s potovanji z zasebnimi letali. FOTO: Guliver/getty Images
Meghan in Harry razburjata Britance s potovanji z zasebnimi letali. FOTO: Guliver/getty Images
Brighton sodi v pokrajino East Sussex, povezano predvsem s Harryjem in Meghan, nekateri meščani pa se pritožujejo, da ne želijo imeti takšnih predstavnikov, kot sta mlajši sin princa Charlesa in njegova žena, nekdanja ameriška igralka. V peticiji med drugim piše, da nazivov ne bi uporabljali v uradnih dokumentih, ker da so »popolnoma nedemokratične in simbolizirajo zatiranje širše javnosti od bogate elite«. Podpisniki prav tako od župana mesta pričakujejo,da Harryja in Meghan ne bo sprejel na morebitno srečanje.

Harry je postal vojvoda Sussekški po poroki z Meghan maja lani. Naziv je tedaj mladoporočencema podelila kraljica Elizabeta II. Občinski svet naziva Harryju in Meghan, ki sta postala drugi vojvoda in vojvodinja Sussekška ter prva po 175 letih, ne more vzeti.

Občinski svet Brightona resno razpravlja o situaciji, peticijo pa je doslej podpisalo okoli 2000 ljudi. Odločitev o predlogu v peticiji naj bi bila znana v naslednjih nekaj tednih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije