USTANOVITELJ AMAZONA

Na vidiku rekordna ločitev, najbogatejši Zemljan kmalu samski

Njegovo premoženje je ocenjeno na skoraj 140 milijard dolarjev.
Fotografija: Jeff in MacKenzie Bezos. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jeff in MacKenzie Bezos. FOTO: Reuters

Šef Amazona in najbogatejši človek na svetu Jeff Bezos (54) in njegova žena MacKenzie Bezos (48) sta sporočila, da se po 25 letih ločujeta. Odločitev o koncu zakona sta sprejela skupaj po daljšem obdobju, ko sta živela ločeno.

»Tako čudovito skupno življenje sva imela kot poročen par in pred seboj vidiva čudovito prihodnost kot starša, prijatelja, partnerja v poslih in projektih ter kot posameznika, ki bosta zasledovala lastne projekte in avanture,« je sporočil Bezos na twitterju. Za zdaj še zakonca sta zapisala tudi, da bi se pred 25 leti poročila tudi, če bi že tedaj vedela, da se bosta po četrt stoletja ločila. Skupaj imata štiri otroke, tri biološke sinove in posvojeno hčer. 

Poročila sta se leta 1992, dve leti kasneje pa je Jeff v domači garaži ustanovil Amazon. V sporočilu o ločitvi pa kmalu nekdanja zakonca nista povedala, kako bosta razdelila premoženje Bezosa, ki je ocenjeno na skoraj 140 milijard dolarjev. Delitev premoženja utegne biti zelo zapletena, saj bosta še naprej sodelovala pri skupnih poslih.

Ko je Bezusovo premoženje doseglo 105,1 milijarde dolarjev, je CNN poročal, da je postal najbogatejša oseba vseh časov. Njegovo bogastvo se je v zadnjih letih znatno povečalo. Še leta 2014 je Forbes ocenil, da ima pod palcem približno 32 milijard evrov, danes pa naj bi bil »težek« 136,9 milijarde dolarjev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije