NESREČA

Na smučišču podrla zdravnika in pobegnila?

Gwyneth Paltrow trdi, da je bila v času nesreče že v dolini. Zaradi možganskih poškodb jo smučar toži za tri milijone.
Fotografija: Čeprav je vedela, da ravna narobe, je menda brezbrižno odsmučala naprej. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Čeprav je vedela, da ravna narobe, je menda brezbrižno odsmučala naprej. FOTO: instagram

Tudi pri smuki veljajo podobna pravila kot pri vožnji z avtom. Upoštevaj znake ob smučišču, bodi pozoren na druge smučarje in prilagodi hitrost tako razmeram kot tudi svojim sposobnostim. Če pa se že zgodi nesreča, pomagaj in o nezgodi obvesti smučarsko reševalno službo. Vsakdo, ki mu smučanje ni tuje, gotovo pozna ta pravila, ki jih narekuje že zdrava kmečka pamet.
Zvezdnica trdi, da je bila v času nesreče že v dolini.
Zvezdnica trdi, da je bila v času nesreče že v dolini.

Verjetno niso neznanka niti Gwyneth Paltrow, a se je nanje preprosto požvižgala. Tako vsaj trdi upokojeni zdravnik Terry Sanderson, v katerega je oskarjevka na smučišču v ameriški zvezni državi Utah domnevno trčila z nenadzorovano hitrostjo in se nato le pobrala ter odbrzela naprej v dolino. Terryja je domnevno pustila ležati v snegu s hudimi poškodbami, tudi možganskimi.

Februarja pred tremi leti je užival v popolnem zimskem dnevu, ko je snežno idilo predrl histerični krik, še v istem trenutku pa ga je nekaj tako močno zadelo v hrbet, da ga je skoraj zajela črnina. Tako v sodnih spisih pripoveduje Terry, česa več pa se skoraj ne spominja. »Spomnim se, da me je vse neznansko bolelo, moji možgani pa so bili kot na pomirjevalih, kot bi bil otopel, že omrtvičen.«
Možganske poškodbe, bolečine in izguba volje do življenja so posledice Terryjevega bližnjega srečanja z igralko.
Možganske poškodbe, bolečine in izguba volje do življenja so posledice Terryjevega bližnjega srečanja z igralko.

Nič čudnega, saj so mu v bolnišnici nato odkrili štiri zlomljena rebra in trajne možganske poškodbe. Vse to, ker se je igralki, ki je menda z nenadzorovano hitrostjo priletela vanj sredi smučišča, mudilo na kosilo, za katero je bila v dolini dogovorjena s prijatelji. »Poleg teh poškodb sem trpel grozne bolečine, telesne in čustvene, izgubil sem voljo do življenja, nesreča me je tudi trajno iznakazila,« je dejal. Zato terja okoli tri milijone odškodnine, pričakuje pa tudi, da mu bo Paltrowova pokrila vse bodoče zdravniške račune in račune za dosmrtno oskrbo.

Filmska svetlolaska obtožbe smučarske nezgode, ki naj bi jo povzročila, nato pa s kraja nesreče pobegnila, zanika. »Tožba je brez vsakršne osnove, kar bo vsakomur, ki bo pogledal dejstva, nemudoma jasno,« se je namreč oglasil njen predstavnik in še dodal, da je bila lepotica v času smučarskega trčenja že v dolini. To pa ni v nasprotju le s Terryevimi izjavami, temveč tudi pričanjem očividca.


»Videl sem, da je priletela v njegov hrbet. Terry se ni premikal, njegove smuči so gledale proti dolini,« je povedal in dodal, da mu igralka po nesreči ni rekla niti besedice. Podobno ni ničesar storil niti učitelj smučanja Eric Christiansen, zaposlen v smučarskem letovišču, ki je smučal z zvezdnico. Še več, k Terryju ni poslal reševalcev, v dnevno poročilo pa je (lažno) zapisal, da nesreče ni povzročila igralka ter da je bil zanjo kriv Sanderson sam. To pa je skregano z zdravnikovo zgodbo.

»Zabila se mi je v hrbet, pristala na meni. Se pobrala in odsmučala naprej, mene pa pustila ranjenega v snegu. Ni ne preverila, v kakšnem stanju sem, ne poslala reševalcev. Vedela je, da je narobe odpeljati s kraja nesreče, ki jo povzročiš, a je to vseeno storila,« piše v sodnih listinah. Sanderson pridaja, da njegova tožba ni oblika gonje zaradi njenega zvezdniškega stanu, temveč le išče pravico zase.


Pred sodnikom se bodo morali poleg Paltrowove zagovarjati Christiansen in še dva zaposlena ter tudi letovišče, ki pa zaradi sodnega postopka in preiskave v teku ne želi podati izjave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije