POROKA

Kraljevska poroka, pel jima bo Andrea Bocelli

Objavljeno 12. oktober 2018 07.44 | Posodobljeno 12. oktober 2018 07.57 | Piše: B. K. P.
Danes se poroči princesa Eugenie. Par je skupaj že osem let.
Enako kot Meghan in Harry se bosta tudi Eugenie in Jack naokoli popeljala s kočijo.
Samo še nekaj ur loči princeso Eugenie do njenega velikega trenutka, ko bo večno zvestobo obljubila poslovnežu Jacku Brooksbanku, s katerim sta zaljubljena že osem let, in na plan prihajajo podrobnosti veselega dogodka. Vesel pa ne bo za vse. Britanci niso nič kaj navdušeni nad idejo, da bo Eugenie, sicer kraljičina vnukinja, a ne med pomembnejšimi člani kraljeve družine, na njihov račun organizirala megalomansko slavje.
image
Na obredu bo nastopil Andrea Bocelli. FOTO: Guliver/getty Images

Več tisoč jih je zato že podpisalo peticijo, s katero zahtevajo, da kraljevi poroko plačajo iz svojega žepa. Eugenie pa se je bolj kot s stroški ukvarjala s še zadnjimi pripravami, saj si je želela, da bi bila njena poroka vsaj tako velika, kot je bila tista, ko sta si večno zvestobo obljubila princ Harry in Meghan. Napovedala je že, da tudi na njenem dogodku ne bo manjkalo slavnih in bogatih in da se bo tudi ona z možem po Windsorju popeljala s kočijo in pozdravila Otočane, ki jima bodo prišli voščit vse dobro.
image
GETTY IMAGES Poroka bo v kapeli sv. Georgea. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Na obredu bo nastopil Andrea Bocelli, zapel bo dve pesmi, vodja cerkvenega zbora kapele sv. Georgea, kjer bo poroka, pa je posebno za mladoporočenca napisal dve himni. Ko bosta Brooksbankova zapuščala kapelico, se bodo v špalir postavili člani vojaške garde.
image
AP Enako kot Meghan in Harry se bosta tudi Eugenie in Jack naokoli popeljala s kočijo.

Izdelavo poročne torte sta Eugenie in Jack zaupala priznani londonski slaščičarki Sophie Cabot, pri izbiri okusa pa sta se odmaknila od tradicionalne sadne sladice, ki jo navadno postrežejo ob kraljevih porokah. Izbrala sta rdeči žamet in čokolado, dekoracije pa bodo menda jesenske. Žal naj bi bilo na njun veliki dan takšno tudi vreme. Eden od vodilnih britanskih meteorologov je z veliko gotovostjo namreč napovedal, da bo v petek v Londonu deževalo.
Torta ne bo sadna, kot je tradicija, ampak sta se zaročenca odločila za okus rdečega žameta in čokolade.


Našli so se tudi tisti, ki v zvezi s poroko pobirajo stave. Z gotovostjo se štirje od petih Otočanov strinjajo, da bo v petek dež. Še ena od stvari, za katere pobirajo stave, je barva klobuka, ki ga bo na poroki nosila kraljica, in z možnostjo dva proti ena vodi modra.

Kdo bo izdelal nevestino obleko, ostaja skrbno varovana skrivnost, gotovo je le to, da je oblikovalec britanskega rodu. Kot možna imena, ki bi jim lahko bila zaupana ta čast, so se pojavili Erdem, Suzanne Neville, Stewart Parvin, Ralph & Russo in Victoria Beckham
Deli s prijatelji