DRAŽBA

Na dražbi fotografije Marilyn Monroe

Redki posnetki ponujajo vpogled v življenje legende. Izklicna cena bo od 800 do 5500 evrov.
Fotografija: Njena lepota je večna.
Odpri galerijo
Njena lepota je večna.

Na dražbi v avkcijski hiši Julien's v Los Angelesu se bo znašla serija redkih fotografij ene največjih zvezd Hollywooda Marilyn Monroe. Avtor posnetkov je nemški fotoreporter Manfred Kreiner, nastali pa so v petdesetih letih, ko je bila na vrhuncu slave. Cene posameznih posnetkov se gibljejo med 800 in 5500 evri. Na njih lahko vidimo ključne trenutke kariere ženske, ki še danes velja za seks simbol.
Še danes velja za seks simbol. FOTOgrafije: Julien's
Še danes velja za seks simbol. FOTOgrafije: Julien's

Kreiner je delal v New Yorku kot vodja pisarne za založniško hišo Bauer Publishing House iz Hamburga. Na dražbi bodo številne fotografije in diapozitivi ter nekaj originalnih negativov njegovih posnetkov. Potekala bo v stavbi The Standard Oil Building na Beverly Hillsu in na spletu. Na voljo bo več fotografij iz njenega najbolj uspešnega filma Nekateri so za vroče, prodali bodo tudi serijo črno-belih fotografij z njenim takratnim možem, dramatikom Arthurjem Millerjem, s katerim se je leta 1959 udeležila premiere filma. Monroejeva in Miller sta se poročila leta 1956 in bila skupaj pet let, preden sta vložila zahtevek za ločitev.
Z možem dramatikom
Z možem dramatikom

Marilyn je nastopila v njegovem filmu Neprilagojeni (The Musfits). Prav fotografije z Arthurjem naj bi pritegnile največ pozornosti. Na enih izmed njih lahko vidimo Marilyn, kako rojenega Newyorčana obožujoče opazuje, na drugi pa se sproščeno smeji, medtem ko ga drži pod roko. Zanimivi so posnetki, ko delajo z njima intervju, in fotografija oboževalcev, ki potrpežljivo čakajo na lepotico.


Na voljo bo 12 kontaktnih posnetkov Marilyn iz leta 1957, ko se je udeležila slavja stavbe Time Life v New Yorku. Na dogodek je prišla z dvourno zamudo, na posnetku lahko vidimo, kako se je fotograf odločil posnetke kadrirati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije