NESAMOZAVESTNA

Milo prosila, naj je ne prijavi na tekmovanje

Objavljeno 21. marec 2019 18.11 | Posodobljeno 21. marec 2019 18.11 | Piše: A. J.

Bonnie Tyler se je v mladosti spopadala s hudo nesamozavestjo. Treme se je rešila šele po uspehu pesmi Total Eclipse Of The Heart.

Pesem Total eclipse of the heart je bila zanjo prelomnica – po uspehu je postala bolj samozavestna.
Danes 67-letna Bonnie Tyler, pevka velikega svetovnega hita Total eclipse of the heart, je na zunaj vselej delovala kot odločna, samozavestna mlada ženska, a to je, kot je razkrila pred kratkim, daleč od resnice. Od mladih nog se je bojevala s hudo nesamozavestjo, in če ne bi bilo njene matere, bi najverjetneje še danes prepevala zgolj med štirimi stenami.
image
WENN.COM Pesem Total eclipse of the heart je bila zanjo prelomnica – po uspehu je postala bolj samozavestna.

»Moja mama Elsie je imela veliko vlogo pri tem, da sem postala pevka. Imela je najlepši glas na svetu, zvenela je kot Maria Callas. Po njej sem podedovala ljubezen do glasbe, vendar pa nisem imela nobene samozavesti. Imela je navado reči: 'Verjemi vase, saj tega ne bo nihče naredil namesto tebe,'« se spominja zvezdnica in dodaja, da je potrebovala ogromno časa, da je postala bolj samozavestna.

»Kar naprej sem prepevala, a vselej le v svoji sobi,« pravi Britanka, ki se je rodila kot Gaynor Hopkins v zakotju Walesa. Ko jo je nekega dne, ko ji je bilo 17 let, njena teta hotela prijaviti na tekmovanje talentov, ki je potekalo v lokalnem klubu ragbistov, se je pevka z vsemi štirimi branila.
image
WENN.COM Bonnie danes nastopanje obožuje.

»Na kolenih sem jo prosila, naj me ne prijavi,« se spominja Tylerjeva. Navsezadnje je vseeno nastopila in osvojila drugo mesto. Kmalu je njen talent v lokalnem pubu odkril glasbeni menedžer iz Londona. Kljub uspehom pa se treme ni znebila vse do svojih tridesetih let.

»Sramežljivosti sem se otresla ob svetovnem uspehu pesmi Total eclipse of the heart. Bila sem stara 32 let. Do takrat sem na odru vselej stala pri miru na enem mestu. Toda ta pesem me je osvobodila,« pravi Tylerjeva.

Valižanka, ki ima za seboj več desetletij glasbene kariere, danes obožuje oder in rada nastopa pred publiko. Kljub svetovni slavi pa ostaja z obema nogama trdno na tleh. »V tem poslu sem 50 let, v svoji glavi pa sem vseeno še vedno Gaynor Hopkins,« je povedala novinarjem.
image
WENN.COM Z možem Robertom sta skupaj od začetka sedemdesetih let.

Veteranka svetovne pop scene je v teh dneh po sedmih letih izdala novi album. Between the earth and the stars je njen 17. album. Izjemen uspeh je požela tudi s pesmijo It's a heartache – obe sta dosegali več kot šestmilijonske naklade in ji prinesli številne laskave nagrade. Leta 2013 je zastopala Veliko Britanijo na Evroviziji s pesmijo Believe in me in pristala na 19. mestu.

Bonnie, ki nima formalne izobrazbe, izhaja iz preproste družine. Njen oče je bil rudar, mama pa gospodinja. Odraščala je v štirisobni hiši v Skewenu skupaj s tremi sestrami in dvema bratoma. Do nastopa na lokalnem tekmovanju, na katero jo je prijavila teta, je delala kot prodajalka v lokalni trgovini z živili.
17
let je imela, ko je proti svoji volji odšla na usodno pevsko tekmovanje.


Poročila se je leta 1972 z nepremičninskim strokovnjakom in judoistom Robertom Sullivanom, ki je v sedemdesetih zastopal Veliko Britanijo na olimpijskih igrah. Par nima otrok, čeprav sta se zanje trudila. Bonnie je pri 39 letih zanosila, a kmalu tragično splavila. 
Deli s prijatelji