KRALJ POPA

Michaelov pepel okoli vratu

Kralja popa naj bi skrivaj upepelili, da ne bi kdo ukradel trupla. Pepel so raztresli, nekaj pa ga je v verižicah njegovih otrok.
Fotografija: Iz vsega je naredil spektakel, zato je bil spektakularen tudi njegov pogreb. Čeprav s prazno krsto.
Odpri galerijo
Iz vsega je naredil spektakel, zato je bil spektakularen tudi njegov pogreb. Čeprav s prazno krsto.

Sedmega julija 2009 je bilo, kot bi zemljo ogrnila tema. Milijoni po svetu so objokovali prezgodnjo smrt Michaela Jacksona, ki je umrl 25. junija. Kralja pop glasbe, ki mu je zaradi prevelikega odmerka zdravil v 51. letu starosti odpovedalo srce, je na njegovo zadnjo pot pospremilo tri milijone ljudi.

Njegov pepel naj bi raztrosili po ranču Neverland, ki ga je pokojnik oboževal.
Njegov pepel naj bi raztrosili po ranču Neverland, ki ga je pokojnik oboževal.
Zlato krsto so položili v grobnico na losangeleškem pokopališču Forest Lawn, a niti 10 let po smrti ni jasno, ali je v njej ležalo tudi truplo zvezdnika. »Ves svet misli, da Michael leži na pokopališču Forest Lawn, kar pa ni res,« je ob obletnici za britanski Metro povedal neimenovani vir, in še, da so pokojnika na željo njegove mame Katherine upepelili, nato pa nekaj pepela raztresli po njegovi posesti Neverland, preostanek pa vdelali v medaljone, ki jih na verižicah nosijo njegovi trije otroci.

Prince, Blanket in Paris Jackson imajo delček očeta vedno pri sebi.
Prince, Blanket in Paris Jackson imajo delček očeta vedno pri sebi.
Paris, Prince Michael in Blanket so že pred desetletjem izgubili očeta, a vendar Michael v resnici nikoli ni odšel od njih. Še vedno je ob njih, tako v duhu kot v stvarnejši obliki. »Njegov pepel je v verižicah otrok. V takšnih, kakršno je na njegovi pogrebni slovesnosti nosila Paris in kakršno je imela ovito okoli zapestja, ko je stala ob očetovem grobu.« Preprosto verižico z obeskom v obliki zlomljenega srca zvezdnikovi otroci nosijo le ob posebnih priložnosti. Le redko nakit z očetovimi ostanki nosijo v javnosti. »Strah jih je, da bi izgubili še poslednji košček očeta, zato jih imajo shranjene v zaklenjeni skrinjici.«

Mati Katherine je dala sina upepeliti, ker se je bala, da bi oskrunili njegov grob. »Panična je bila v svoji preganjavici, da bo kdo poskušal ukrasti truplo.« Vseeno so priredili velikansko pogrebno slovesnost, skoraj že spektakel, tudi zato, da bi izpolnili Michaelovo zadnjo željo.

Kralja popa naj bi upepelili na željo njegove mame. Fotografije: guliver/cover images
Kralja popa naj bi upepelili na željo njegove mame. Fotografije: guliver/cover images
»Michael je iz vsega, kar je počel, naredil šov, zatorej tudi pogreb ni smel biti drugačen. Njegova družina se je odločila za pogreb in spomenik na pokopališču Forest Lawn, kjer je pokopana vrsta hollywoodskih legend. Skrivaj, in to predvsem iz varnostnih razlogov, pa so ga upepelili in večino pepela raztresli po posesti Neverland, ki je bila za Michaela poseben kraj, še zlasti okoli Drevesa dajanja, ki je bilo njegov najljubši kotiček na ranču in kjer je presedel dolge ure in pisal pesmi,« je še razkril neimenovani vir ameriškim in britanskim medijem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije