OBLETNICE

Mesec praznovanj na britanskem dvoru

Aprila so se poročili Camilla in Charles ter William in Kate. Rojstni dan ta mesec praznujeta kraljica in njen pravnuk Louis.
Fotografija: Večno zvestobo sta si obljubila leta 2011. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Večno zvestobo sta si obljubila leta 2011. FOTO: Guliver/getty Images

Aprila je na britanskem dvoru res slavnostno. V začetku meseca sta se namreč poročila prestolonaslednik Charles in Camilla, ki sta pred dnevi praznovala 14. obletnico poroke, konec meseca pa bosta čaše dvignila William in Kate, ki sta si večno zvestobo obljubila 29. aprila 2011. Prav tako aprila, in sicer 23., je lani na svet prijokal njun tretji otrok Louis, dva dni prej pa ima rojstni dan kraljica Elizabeta II.
Kraljica Elizabeta bo 93 let dopolnila 21. aprila. FOTO: Guliver/getty Images
Kraljica Elizabeta bo 93 let dopolnila 21. aprila. FOTO: Guliver/getty Images

Prav na velikonočno nedeljo bo dopolnila 93 let. Morda se aprilskim slavljencem letos pridruži še eden, saj naj bi princ Harry in Meghan prvega otroka dobila prav konec tega meseca. Vojvodinja in vojvoda Susseški njegovega rojstva menda ne bosta oznanila, kot to počnejo starši bodočih britanskih vladarjev.
Večno zvestobo sta si obljubila leta 2011. FOTO: Guliver/getty Images
Večno zvestobo sta si obljubila leta 2011. FOTO: Guliver/getty Images

Njun otrok bo šele sedmi v vrsti za britanski prestol, zato naj bi imeli starši več svobode pri vzgoji, izognili se bodo lahko mnogim ceremonijam. Meghan se je odločila, da ne bo rodila v zasebnem krilu londonske porodnišnice St. Mary, kot sta to storili Kate in Diana. Razmišlja celo, da bi sledila kraljičinemu vzoru in rodila doma. Kakor koli se bo že odločila, pa sta z možem odločena, da bo rojstvo njunega prvega otroka vsaj nekaj dni ostalo skrivnost. Kot pravita, želijo veseli dogodek najprej proslaviti kot družina, šele nato vključiti javnost.
Charles in Camilla sta poročena že 14 let. FOTO: Guliver/getty Images
Charles in Camilla sta poročena že 14 let. FOTO: Guliver/getty Images

Prva letošnja aprilska slavljenca sta bila torej Charles in Camilla, ki pa sta obletnico preživela delovno, saj sta nenapovedano obiskala Severno Irsko in tam odprla prenovljeni dvorec Hillsborough, tamkajšnjo rezidenco kraljevih. Charles se je ob prihodu na dvorec pošalil s prisotnimi in dejal, da je izjemno lepo od njih, da so prišli od blizu in daleč, da bi jima čestitali za obletnico poroke. Bodoči britanski kralj in njegova žena sicer nista velika ljubitelja zabav in raje praznujeta sama ali v krogu najbližjih.


Tako je bilo tudi na njuni poroki, a ne ker bi sama tako hotela, ampak ker njuna zveza ni bila najbolje sprejeta med kraljevimi. Na poroko, par je imel le civilni obred, ni bilo ne kraljice z možem ne Camillinega očeta; namesto njega je bil Camillina priča njen sin iz prvega zakona Tom Parker Bowles, Charlesovi priči pa sta bila njegova sinova William in Harry. Sta se pa kraljica in princ Filip pojavila na zabavi po uradnem delu.


Par, ki se pozna že dolga desetletja, v tem času sta bila večkrat tudi ljubimca, je po poroki postal bolj priljubljen; Britanci ​Camille dolgo niso marali, saj je bila Charlesova ljubica, ko je bil ta poročen z njihovo ljubljenko princeso Diano, zaradi nje naj bi njun zakon tudi razpadel. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije