NAČETI ODNOSI

Meghanin oče na sodišču, hčer bi lahko označil za lažnivko

Objavljeno 15. januar 2020 10.26 | Posodobljeno 15. januar 2020 10.37 | Piše: T. V.

Meghan toži časopis, ker je objavil pismo, ki ga je poslala očetu, ko ga zaradi srčnega infarkta ni bilo na njeno poroko.

Thomas in Meghan Markle imata zapleten odnos, ki se je po njeni poroki s Harryjem poslabšal, od takrat sploh nista več v stiku. FOTO: Instagram
Meghan Markle so opazili prvič, odkar je po novici, da s princem Harryjem zapuščata kraljevo družino, pobegnila v Kanado. Meghan je zapustila svoj 14 milijonov dolarjev vredni dom zadnjih nekaj tednov na otoku Vancouver in obiskala eno najrevnejših sosesk v Kanadi. Meghan je bila videti sproščena in zadovoljna, ko je prispela do letala, s katerim je poletela na kopno.
 
»Poglejte, kdo je danes prišel na čaj. Vojvodinja Sussekška, Meghan Markle, nas je obiskala, da bi govorili o težavah, s katerimi se ubadajo ženske v skupnosti,« so v centru za ženske, ki ga je obiskala, zapisali ob fotografiji Meghan s skupino zaposlenih. Te so za njen obisk izvedele šele, ko se je tam že pojavila s svojimi varnostniki.Kako dolgo se bo Meghan še lahko ponašala z nazivom vojvodinja, ni znano. Po t. i. vrhu na Sandringhamu namreč še ni jasno, ali bosta Harry in Meghan obdržala svoja naziva, koliko kraljevskih dolžnosti bosta še opravljala in kako se bosta preživljala, saj sta napovedala, da želita biti finančno neodvisna, kje bosta živela in kako bo odraščal njun sin Archie. Meghan je zanikala poročanje britanskih medijev, da ni smela telefonsko sodelovati na sestanku kraljice Elizabete II., princev Charlesa in Williama ter Harryja. V palači naj bi se namreč bali, da bi kdo prisluškoval pogovoru ali ga snemal.

Razkrita sporočila med Meghaninim očetom in Harryjem 

Medtem pa je v javnost pricurljalo, da naj bi bil Meghanin oče Thomas Markle glavna priča proti lastni hčeri na britanskem sodišču. Meghan namreč toži časopis Mail on Sunday, ker je lani objavil dele pisma, ki ga je napisala očetu po poroki s Harryjem. Na poroki 19. maja 2018 bi moral Thomas Meghan pospremiti do oltarja, a je v zadnjem trenutku odpovedal udeležbo, kot razlog pa navedel zdravstvene težave. Vskočil je princ Charles, ki je tudi plačal račun za poroko.
 
Meghanin oče je odvetnikom pokazal sporočilo, ki ga je poslal hčeri in Harryju, v katerem je med drugim zapisal, da mu je žal, če je njegov srčni infarkt »kakršna koli neprijetnost za vaju«. To je poslal v odziv na sporočilo Harryja, potem ko ju je obvestil, da so mu zdravniki odsvetovali letenje in da ga ne bo na poroko. Harry mu je tedaj očital, da je zaradi njega Meghan prizadeta, po njegovem zdravju pa ga sploh ni vprašal.
 
Preberite tudi:
Srce parajoče pismo Meghan: Očka, s težkim srcem ...​
Šokantno pismo: Meghan skrivnostna in nastopaška?
 
Meghan časopis obtožuje, da je kršil njeno zasebnost, kršil pravice do zaščite informacij in njene avtorske pravice, ko je objavil pismo. Časnik je včeraj objavil svojo obrambo, češ da je šlo v tem primeru za velik javni interes. Mail on Sunday se zagovarja, da je Thomas pismo objavil zgolj zato, da bi svetu pokazal, da ni šlo za ljubečo prošnjo, kot so pismo skušali prikazati Meghanini prijatelji (časnik trdi, da je Meghan dovolila prijateljem, da v javnost spravijo podrobnosti o pismu), in da bi razkril laž, da je skušala Meghan popraviti odnos med njima. Oče trdi, da z izjemo pisma nikoli ni skušala stopiti v stik z njim, sam pa da je skušal to večkrat storiti s sporočili in telefonskimi klici, vendar zaman. Svojega zeta in osemmesečnega vnuka sploh še ni spoznal.
 
Ali se bosta oče in hči soočila na sodišču, še ni znano. Če bo Thomas pričal, bo moral na sodišču hčer označiti za lažnivko, ki je sama kršila svojo zasebnost.
Deli s prijatelji