BILO JE PREVEČ

Meghan zapustila Harryja in se zatekla v Kanado (VIDEO)

V Britanijo je pripotovala le za tri dni, malega Archieja pa pustila kar pri varuški v Kanadi. Otočani so razdor v kraljevi družini poimenovali megxit, Meghan pa označili za razdejalko družin.
Fotografija: FOTO: Pool New Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Pool New Reuters

Meghan Markle, vojvodinja Sussekška, je pred burnimi odzivi Britancev na njeno in Harryjevo odločitev o tem, da se umakneta kot višja člana kraljeve družine, zbežala v Kanado. Tam namerava mlada družina odslej preživeti tudi večino časa. Seveda je Meghanin odhod še bolj razjezil privržence britanskega dvora, saj so Meghan že označili za glavnega krivca razdora med Harryjem in kraljevo družino, afero pa poimenovali kar megxit. Še bolj so razočarani nad tem, da je Meghan v Kanadi pustila malega Archieja v varstvu njegove varuške. Po šesttedenskih počitnicah, ki so jih vsi trije skupaj preživeli v Severni Ameriki, sta s Harryjem priletela v Veliko Britanijo, kjer pa je Meghan zdržala le tri dni, potem pa znova odpotovala nazaj. Tako je včeraj prepustila svojega moža, ki ga naj bi najprej skregala z bratom Williamom, prepuščenega na milost in nemilost kraljevi družini in besni britanski javnosti.

Kraljica išče rešitev

Dobri odnosti med kraljico in Meghan so najverjetneje preteklost. FOTO: Guliver/getty Images
Dobri odnosti med kraljico in Meghan so najverjetneje preteklost. FOTO: Guliver/getty Images
Kraljica Elizabeta II. je po poročanju britanskih medijev včeraj že ukazala uslužbencem, naj najdejo rešitev, ki bi omogočila Harryju in njegovi družini, da se odpovejo kraljevim obveznostim, ki jih prinašajo njihovi nazivi. Šušlja se, da naj bi jim dopustili ohranitev nazivov, obenem pa dali nekoliko neodvisnosti, ki si jo Harry in Meghan želita. Eno izmed pomembnih vprašanj je, kako bo odslej organizirano njuno varovanje. Zaradi življenja v Kanadi bi bili stroški britanskih davkoplačevalcev za to previsoki, menijo v kraljevi družini. O tem naj bi analizo sestavil kar Scotland Yard, nato pa bodo sprejeli dokončne ukrepe.

Razočarana babica

Kraljica naj bi Harryja prosila, da zadevo uredijo brez javnosti in da naj ne objavi novice, preden se ne dogovorijo, kako izpeljati želeno. Harry menda ni spoštoval njene želje in tako sta v sredo na svoji spletni strani, ki sta jo Harry in Meghan prav tako vzpostavila brez vnaprejšnjega dogovora, sporočila novico javnosti. Po prvotnem razočaranju nad arogantnostjo para so se strasti znotraj družine menda že nekoliko umirile. Kraljica, Charles, William in Harry pa se intenzivno dogovarjajo o možnih rešitvah po telefonih. Po nekaterih govoricah se je princ Harry o odstopu s funkcij s svojimi prijatelji posvetoval že marca lani.

Preberite tudi:
Bes kraljice in podanikov: Meghan je uničila monarhijo
Šok na britanskem dvoru, Harry in Meghan dala odpoved

FOTO: Pool New Reuters
FOTO: Pool New Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije