DRAGULJI

Meghan ne bo smela nositi Dianinega nakita

Kraljica želi z novimi pravili ohraniti red v družini. Dragulje posoja, a ne vsem.
Fotografija: Meghan sprva ni bila navdušena nad tiaro, ki jo je ponudila kraljica. FOTOGRAFIJE: Reuters
Odpri galerijo
Meghan sprva ni bila navdušena nad tiaro, ki jo je ponudila kraljica. FOTOGRAFIJE: Reuters

Britanska kraljica Elizabeta II. ima v svoji zbirki neverjetno dragocene dragulje, ki si jih nadene ob posebnih priložnostih, kakšen kos pa posodi tudi drugim članicam kraljeve družine. Takšni dogodki so običajno poroke in državniški banketi. Posebno stroga pravila veljajo predvsem za nošenje tiar, ki si jih kraljeve gospe in gospodične lahko nadenejo le ob večernih dogodkih (in porokah), dnevni pa so rezervirani za klobuke.
Meghan sprva ni bila navdušena nad tiaro, ki jo je ponudila kraljica. FOTOGRAFIJE: Reuters
Meghan sprva ni bila navdušena nad tiaro, ki jo je ponudila kraljica. FOTOGRAFIJE: Reuters

Znano je, da je kraljica velikodušno posojala nakit iz kraljeve zbirke pokojni princesi Diani in tudi vojvodinji Cambriški, ki je na decembrskem banketu nosila eno Dianinih najljubših tiar, ozaljšano ne le z diamanti, ampak tudi z velikimi visečimi biseri, ki jo je kraljica pokojni princesi podarila za poročno darilo.
Tiara, ki jo je Kate nosila na lanskem banketu, je nekoč pripadala Diani.
Tiara, ki jo je Kate nosila na lanskem banketu, je nekoč pripadala Diani.

Tudi Meghan je doletela čast, da si je za svojo poroko s princem Harryjem lahko nadela enega od kraljičinih razkošnih naglavnih okrasov, a nevesta s ponujeno tiaro menda ni bila najbolj zadovoljna. Hotela je tisto z vdelanimi smaragdi, a je kraljica njeno željo zavrnila, saj ni povsem jasno, od kot tiara izvira, in z nošenjem nečesa sumljivega izvora bi Meghan lahko povzročila mednarodni škandal.


Vojvodinja Susseška zavrnitve menda ni prenesla najbolje in odločitev, da njegova bodoča žena ne more dobiti vsega, kar si zaželi, je razhudila tudi Harryja. A kraljica je ostala hladna in vnuku ter njegovi zaročenki pojasnila, da bo Meghan nosila, kar ji bo ponudila sama, ne, kar si bo zaželela.

Da bi se v kraljevi družini ohranila hierarhija, pa je kraljica šla še dlje in zdaj Meghan prepovedala, da bi si iz njene zbirke izposodila nekatere kose nakita. Tako denimo ne bo smela nositi nakita, ki je nekoč pripadal princesi Diani. Kraljičina odločitev je znova razjezila Harryja, ki želi v vsem ustreči svoji ženi, a kraljica je odločena, da je »v kraljevi družini treba ohraniti red, hierarhijo in vrstni red dedovanja«.


»Kraljica je bila vse prej kot navdušena nad Meghaninim vedenjem in zahtevami. Meghan je nova v družini, Harry najbrž nikdar ne bo kralj, zato takšno vedenje ni sprejemljivo. Da bi se začela zavedati, kje je njeno mesto, jo je zdaj doletelo nekaj prepovedi,« je dejal vir iz Buckinghamske palače. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije