MODRA KRI

Meghan ne bo rodila v isti bolnišnici kot Kate

Meghan bi se rada čim prej odselila iz Londona. V Windsorju ji bo bliže bolnišnica, kjer je rodila Sophie Wessex.
Fotografija: Ko je bila noseča z Louise, je Sophie skoraj umrla.
Odpri galerijo
Ko je bila noseča z Louise, je Sophie skoraj umrla.

Vojvodinja Meghan in princ Harry se pripravljata na skorajšnjo selitev v novi dom na posestvo Frogmore, ki ga pospešeno prenavljajo, da bo do rojstva malega Susseškega pripravljeno na vselitev. Par bi sicer tja rad odšel že prej, saj se menda v Kensingtonski palači, kjer živita blizu Kate in Williama, ne počutita dobro.
Sophie Wessex je oba otroka rodila v bolnišnici Frimley Park. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images
Sophie Wessex je oba otroka rodila v bolnišnici Frimley Park. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images

Že dolgo se govori, da se vojvodinji ne razumeta najbolje, v laseh sta si menda tudi William in Harry, zato je ozračje tam precej neprijetno. A če se bosta Sussexova iz Londona preselila v Windsor še pred prihodom svojega prvega otroka, obstaja velika verjetnost, da Meghan ne bo rodila v isti bolnišnici kot svakinja, tašča in večina preostalih kraljevih žensk. Kate je vse tri otroke namreč rodila v zasebnem krilu Lindo londonske bolnišnice St. Mary, kjer sta na svet prijokala tudi Harry in William, a je ta bolnišnica od Windsorja oddaljena skoraj 40 kilometrov, vožnja pa lahko v prometni konici traja skoraj uro.


Frogmoru je veliko bližje bolnišnica Frimley Park, kjer je oba otroka rodila Harryjeva teta Sophie Wessex, za tamkajšnje medicinsko osebje pa ima same pohvalne besede, pred petimi leti je tam celo odprla njihov novi neonatalni oddelek.

Ko je Sophie pred 15 leti rojevala svojega prvega otroka, namreč ni veliko manjkalo, pa bi umrla. Z močnimi bolečinami v trebuhu so jo takrat prepeljali v to bolnišnico, tam pa so hitro ugotovili, da potrebuje nujni carski rez. Kazala je namreč znake akutnega luščenja posteljice, kar pomeni, da se je njena posteljica predčasno ločila od maternice, kar lahko ogrozi življenje tako nosečnice kot tudi otroka. Pojav je sicer zelo redek, a izjemno nevaren, saj lahko ogrozi preskrbo ploda s kisikom in hranili.


Zakaj se to pri nekaterih ženskah zgodi, ni znano, menda pa so v večji nevarnosti starejše nosečnice, kadilke in ženske s povišanim krvnim tlakom. Vojvodinja Sophie, ki je prvič zanosila pri 38 letih, je sicer mama dveh zdravih otrok, 15-letne lady Louise Windsor in 11-letnega Jamesa Mountbatten-Windsorja

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije