Med lezbično sceno spoznala svojo spolno usmerjenost

Chyler Leigh je poročena že 18 let. Zaradi priznanja so jo nekateri izobčili.
Fotografija: Najbolje smo jo spoznali kot Lexie Grey v seriji Talenti v belem. FOTO: Abc
Odpri galerijo
Najbolje smo jo spoznali kot Lexie Grey v seriji Talenti v belem. FOTO: Abc

Stara je bila komaj 20 let, ko se je Chyler Leigh, ki smo jo najboljše spoznali kot zdravnico Lexie Grey v priljubljeni zdravniški seriji Talenti v belem, zaobljubila glasbeniku Nathanu Westu. In četudi se imata rada že 18 let, v katerih so se jima rodili trije otroci, je zvezdnico globoko v notranjosti nekaj težilo. A ni znala s prstom natančno pokazati, kaj je tisto, kar ji leži na duši. Vse do trenutka, ko je morala kot Alex Danvers v seriji Supergirl priznati svojo ljubezen do detektivke Maggie Sawyer, ki ji je glas in stas posodila Floriana Lima. »Ko sem videla, da mora moj lik v drugi sezoni priznati svojo ljubezen, razkriti svojo istospolno usmerjenost, je skozi mene završal orkan čustev,« ne le, ker je čutila odgovornost, da Alexino pot k samoodkritju prikaže čim bolj avtentično, ampak še toliko bolj, ker je Chyler sama pri sebi spoznala in si priznala, da besede, ki jih izgovarja po scenariju, zvenijo kot besede, ki bi jih želela in morala izreči tudi sama.

Igrala samo sebe

Kljub možu in trem otrokom se je občasno tiho namigovalo, da morda niso (zgolj) moški tisti, h katerim vleče rjavolasko. A šepet je bil tako tih, da se ga ni zavedala niti sama, dokler ni stopila pred kamere in začela soigralki skozi svoj televizijski alter ego izpovedovati ljubezni.

Najbolje smo jo spoznali kot Lexie Grey v seriji Talenti v belem. FOTO: Abc
Najbolje smo jo spoznali kot Lexie Grey v seriji Talenti v belem. FOTO: Abc

»Po koncu vsakega poskusa snemanja mi je srce skoraj skočilo iz prsi. Vsak poskus snemanja je bil kot nova priložnost, da iz sebe izlijem resnico. Besede, ki mi jih je narekoval scenarij, morda niso povsem identične mojim in ne odražajo moje resnice v celoti, a so zajele srž vsega. V njih je bilo vsekakor tudi ogromno moje lastne resnice,« je dejala Chyler, ki je po koncu snemanja vse pustila odprtih ust. »Režiser, mediji, soigralci, oboževalci, vsi menijo, da še niso bili priča bolj realističnemu in pristnemu igranju nekoga, ki razkrije spolno usmerjenost. Verjetno, ker je bil velik del tega resničen, niti ne igra.« A če so bili nad njo v igralskih krogih morda navdušeni, ni bila podobnega odziva deležna od nekaterih svojih bližnjih. Ker je s pomočjo svoje umetnosti zdaj priznala, da je članica LGBT-skupnosti – četudi ni natančno definirala svoje spolne usmerjenosti –, je bilo to za nekatere njene drage prijatelje več, kot so lahko prežvečili, »od mene so se začeli oddaljevati, sčasoma pa sem z družino v očeh nekaterih postala že izobčenka«. A jim tega ne zameri, saj je srečna, da je zdaj, pri svojih 38 letih, zvesta svojemu pravemu jazu. »Hvaležna, da naposled vidim jasno in diham nekoliko lažje.«


Kdaj je možu razkrila, da jo očitno vleče (tudi) k drugemu spolu, ni jasno, dejala je zgolj, da je za njima precej dolga, težka in
V stripovski seriji Supergirl igra zdravnico, znanstvenico in agentko Alex Danvers. FOTO: Osebni Arhiv
V stripovski seriji Supergirl igra zdravnico, znanstvenico in agentko Alex Danvers. FOTO: Osebni Arhiv
samotna pot. Ki pa sta jo očitno precej uspešno prehodila, saj da ju je naučila tega, da morata biti ponosna nase, ne glede na ceno, ter da še vedno odkrivata različne plasti drug drugega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije