KJE JE?

Maroške princese niso videli že dobro leto

Med obiskom Felipeja in Letizie je ni bilo na spregled. Lani naj bi se Lalla Salma in Mohamed VI. ločila.
Fotografija: Lalla Salma in Letizia sta dobri prijateljici, zato je toliko bolj nenavadno, da je ob obisku španskega kraljevega para ni bilo na spregled. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Lalla Salma in Letizia sta dobri prijateljici, zato je toliko bolj nenavadno, da je ob obisku španskega kraljevega para ni bilo na spregled. FOTO: Guliver/getty Images

Prejšnji teden sta se na dvodnevni uradni obisk Maroka odpravila španski kralj Felipe in njegova žena kraljica Letizia. Svet so obkrožile fotografije para v družbi maroške princese Lalle Meryem, njenega brata kralja Mohameda VI. in drugih pomembnežev, vidno odsotna pa je bila kraljeva žena Lalla Salma, ki je z Letizio v preteklosti sicer stkala prijateljske vezi in ni še nikdar izpustila priložnosti, da bi se srečala z njo.
Namesto kraljeve žene je Letizio spremljala njegova sestra, princesa Lalla Meryem. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images
Namesto kraljeve žene je Letizio spremljala njegova sestra, princesa Lalla Meryem. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images

Kralj in princesa Salma, ki sta si večno zvestobo obljubila leta 2001, naj bi v začetku lanskega leta šla vsak svojo pot, a iz palače tega niso uradno potrdili. Najbolj nenavadno pa je dejstvo, da je Lalla Salma tisti čas, ko so v javnost pricurljala namigovanja o ločitvi, izginila.

Maroški mediji si o njunem odnosu ne upajo pisati niti si ne upajo spraševati, kje je princesa, ki je ni bilo na spregled že več kot eno leto. So pa začeli vprašanja postavljati tuji mediji, ki so ob obisku španskega kralja in kraljice zaman čakali, da ju bo prišla pozdravit tudi kraljeva žena.
Prestolonaslednik Moulay Hasan se je kraljevemu paru rodil leta 2003. FOTO: Guliver/getty Images
Prestolonaslednik Moulay Hasan se je kraljevemu paru rodil leta 2003. FOTO: Guliver/getty Images

Do zdaj so naleteli na gluha ušesa, saj iz palače zadeve ne želijo komentirati. Tako obstajajo le govorice ljudi, ki so prepričani, da so Lallo Salmo, ki bo sredi maja dopolnila 41 let, videli na različnih koncih Evrope. Nekateri so jo v družbi otrok, princa Moulaya Hasana in princese Lalle Khadija, opazili med počitnicami v Italiji, drugi zatrjujejo, da se je preselila v Grčijo, spet tretji menijo, da je ostala v Maroku.

Konec februarja bodo oči medijev znova uprte v Maroko, saj ga bo obiskal eden najbolj priljubljenih kraljevih parov na svetu, Meghan in Harry. Če bo tudi ta dogodek minil brez Lalle Salme, kralj ne bo mogel več dolgo molčati glede tega, kaj se je zgodilo z njegovo (bivšo) ženo.


Sussexova se bosta med obiskom, ki bo trajal tri dni, osredotočila na poglabljanje odnosov med državama, z gostitelji pa bodo govorili tudi o izobrazbi deklic, ki je v Maroku velik problem, saj le okrog 20 odstotkov deklet v ruralnih območjih obiskuje šolo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije