NIMA JIH POD NADZOROM

Manekenkin nemški ovčar je sosedu poklal ovce

Claudia Schiffer svojih psov nima pod nadzorom. Zaradi napada je pes že bil na prevzgoji.
Fotografija: Claudia ne obvlada svojih psov. Foto: instagram
Odpri galerijo
Claudia ne obvlada svojih psov. Foto: instagram

V življenju ji gre kot po maslu. Kar spotoma je oblikovala lastno linijo oblačil in nastopala v filmskih vlogah, slavo in bogastvo pa sta ji prinesla že angelsko gibanje po modnih brveh ter prirojena sposobnost nastavljanja fotografskemu objektivu. Z več kot 1000 naslovnicami v modnih revijah se je prebila v Guinnessovo knjigo rekordov kot supermanekenka, ki jih je krasila največ. A vendar nihče ne more biti najboljši v vsem. Claudia Schiffer je porazna v vzgoji psov. V desetih letih je njen pes že četrtič napadel.


Nemška lepotica obožuje pasmo nemški ovčar. Vanje se je zaljubila leta 2001 med snemanjem filma Velika igra, ko ji je delal družbo kaskaderski nemški ovčar Rocky. Kupila je njegovega mladiča Oscarja in prav zaradi njega se je znašla na naslovnicah, le da tokrat tabloidov, in ne modnih revij.

Z možem Matthewom Vaughnom in tremi otroki se je nedavno preselila v Northamptonshire, kjer pa verjetno ne bo dobila lente za najboljšo sosedo. Zaradi svojega nemškega ovčarja, namreč, ki je sredi novembra pobegnil na sosedovo posest, kjer so se pasle ovce, in te so v njem prebudile živalski nagon. Brejo ovco je tako ugriznil v vrat, da so jo morali uspavati, še dve drugi je razmesaril. Račun veterinarja je bil tri tisočake, k škodi pa lahko dodamo še denar, ki bi ga kmet dobil s prodajo jagenjčkov. »Skrbi ga, saj lahko zaradi stresa tudi drugi breji ovci izgubita mladiče, za vsakega pa bi dobil 90 evrov,« je povedal eden od vaščanov.

Oscar je bil zaradi napada že pred leti na prevzgoji. Foto: guliver/cover images
Oscar je bil zaradi napada že pred leti na prevzgoji. Foto: guliver/cover images

Odvetniki so kajpak že na delu, še prej pa se je vmešala tudi policija, ki je razjarjenemu kmetu odsvetovala, da zvezdničinega psa ustreli – ker so ga že privezali, bi bilo to nezakonito. Schifferjevi so naložili, da mora zavarovati svojo posest, da Oscar ne bo mogel več uiti. »Claudio je grozno skrbelo, da ga bodo zaradi napada uspavali. Njej in Matthewu ni všeč, da bodo vaščani odslej nanju gledali kot na neodgovorna in nesposobna lastnika psov.« Razumljivo, saj se je že četrtič zgodilo, da je eden od njunih psov teroriziral okolico. Oscar je že pred 12 leti prvič pokazal svojo napadalno plat, takrat je v nogo ugriznil poštarja, podil pa se je tudi za jelenjadjo. Nič kaj bolje se ni vedel niti njen irski volčjak Roxy, ki je napadel manjšega psa pasme jack russell terier. »Claudia in Matthew sta nemudoma ukrepala, med drugim sta psa poslala na šolanje in ju zadržujeta v ograjenih prostorih,« je takrat dejal njun predstavnik. A to očitno ni zaleglo, saj je leta 2010 eden od njunih psov spet udaril in ugriznil drugega psa. Zdaj pa se je s povodca vnovič strgal Oscar. T. P.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije