NA ROJSTNEM DNEVU

Louis plenil pozornost, čeprav so bili zbrani prav vsi

Po tradicionalni paradi za kraljičin rojstni dan se je vsa družina zbrala na balkonu. Opazovali so prelet vojaških letal, ta je najbolj navdušil najmlajšega Cambridgea.
Fotografija: Parada je posvečena kraljici.
Odpri galerijo
Parada je posvečena kraljici.

Čeprav se je britanska kraljica Elizabeta II. rodila 21. aprila, Britanci njen rojstni dan vsako leto praznujejo na začetku junija, s parado, ki vrhunec doseže s preletom vojaških letal. Za opazovanje tega se vsa družina tradicionalno zbere na balkonu Buckinghamske palače, in to je trenutek, ki ga najbolj nestrpno pričakujejo obiskovalci.
Kraljevi so opazovali letala, ljudje pa kraljeve. FOTOGRAFIJI: REUTERS
Kraljevi so opazovali letala, ljudje pa kraljeve. FOTOGRAFIJI: REUTERS

Medtem ko se kraljevi osredotočajo na opazovanje letal, so oči množice običajno uprte vanje, njihove oprave, kje kdo stoji, koga ni in podobno. Letos ni bilo nič drugače. Največ pozornosti je bil seveda deležen dobro leto star princ Louis, ki se je družini letos prvič pridružil pri opazovanju letal, in bil je zelo navdušen. Mahal je tako silovito, da je vojvodinji Kate skoraj padel iz naročja in ni manjkalo veliko, da bi babici Camilli z glave zbil klobuk.


Louisov starejši brat George je bil letos precej bolj umirjen kot običajno, je pa Charlotte od svojega brata prevzela zanj tako značilno dvoročno mahanje in nasmejala ljudi, ki so jo opazovali pod balkonom.
Cambridgeevi so presenetljivo stali daleč proč od Meghan in Harryja. Lani, ko se je Meghan kraljevi družini prvič pridružila na balkonu, sta brata prelet opazovala z ramo ob rami, tokrat je bilo med njima več metrov. Seveda so se znova pojavile govorice, da so odnosi med družinama še vedno napeti, a britanski strokovnjak za protokol je pojasnil, da veljata tudi za prihod na balkon poseben vrstni red in hierarhija.

»William je višje na lestvici kot Harry, zato mora z družino na balkon pred njim. S Kate sta tudi hotela, da ljudje vidijo otroke, zato so se postavili tik ob ograjo. Ko sta na vrsto prišla Sussexova, pa je bil balkon že precej poln in postavila sta se tja, kjer je bil pač prostor,« je pojasnil Joe Little

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije