TRAGIČNO

Lady Beth nova žrtev družinskega prekletstva

Osemnajstletnica prvič poskusila heroin in umrla. Člani njene družine umirajo v tragičnih okoliščinah.
Fotografija: Nekoč je bila lady Beth obetavna violinistka.
Odpri galerijo
Nekoč je bila lady Beth obetavna violinistka.

Lady Beth Douglas hči makiza Queensberryjskega, je umrla, stara komaj 18 let. Prvič je poskusila heroin in končalo se je tragično. Zdaj se je njen partner Jenan Karagoli odločil, da medijem razkrije resnico o mladenki, katere družino že stoletje spremljajo tragedije in nesreče. Karagoli je britansko javnost šokiral predvsem s priznanjem, da je Beth delala kot spremljevalka, pogosto je prodajala svoje telo in burila moško domišljijo z nastopi prek spletne kamere. Poleg tega je najmlajša hči Davida Douglasa, dvanajstega markiza Queensberryjskega, prek spleta prodajala svoje spodnje perilo in za kos računala okrog 35 evrov.
Jenan Karagoli, Bethin partner, je medijem razkril podrobnosti iz njenega življenja.
Jenan Karagoli, Bethin partner, je medijem razkril podrobnosti iz njenega življenja.

»Vedel sem, kaj počne, a sem bil tiho,« je dejal 21-letni Jenan in priznal, da mu je dan pred Bethino smrtjo vseeno prekipelo. Par se je prav zaradi njenih spolnih podvigov menda sprl, nakar je najstnica odvihrala, češ da se mora dobiti s prijateljem, in svojemu fantu dejala, naj jo počaka v bližnjem pubu. Več ur je ni bilo, ko ga je končno le poklicala, pa je začudenemu Jenanu povedala, da jima je našla hotelsko sobo, kjer lahko prenočita. »Soba je stala 300 evrov na noč, midva pa sva bila brez prebite pare, in ko sem jo vprašal, od kod ji denar, je le skomignila z rameni in dejala, da je pač naredila, kar je morala,« je povedal 21-letnik, ki mu je bilo takoj jasno, kaj je to pomenilo.
 

Nadarjena violinistka


Njeno početje se mu je upiralo in sledil je nov prepir, med katerim je Jenan menda lady Beth ponudil pomoč in denar, saj ni želel, da še naprej služi s prodajanjem svojega telesa, a mladenka, ki je bila kot otrok nadarjena violinistka, ga ni poslušala, le nekaj dni pozneje pa je bila mrtva. Jenan in lady Beth, ki so jo družinski člani ljubkovalno klicali Ling Ling, sta se spoznala le deset mesecev pred njeno smrtjo, na zabavi za njen 18. rojstni dan. Jenan je tisti trenutek, ko jo je spoznal, menda vedel, da v sebi nosi veliko breme, saj je le nekaj let prej izgubila brata, s katerim sta si bila zelo blizu, a se je kljub temu strinjal, da dasta ljubezni priložnost.
Lady Beth, za domače Ling Ling, naj bi služila kot prostitutka.
Lady Beth, za domače Ling Ling, naj bi služila kot prostitutka.

Lady Beth je z njim delila zle misli o družinskem prekletstvu, ki da Queensberryjeve spremlja že stoletja, a Jenan vsemu temu ni verjel. »Bila je čudovito dekle, a imela je veliko težav v življenju, droge so bile velik del tega. Jemala sva jih skupaj, zato je ne morem obsojati, le sebi lahko očitam, da mi je ni uspelo spraviti na pravo pot. V tem primeru bi bila morda danes še živa,« je dejal Jenan, ki se od Bethine smrti drog ni več dotaknil.
 

Razkrinkal Oscarja Wilda


A četudi Jenan ni verjel v družinsko prekletstvo, ki spremlja Queensberryjeve, je dejstvo, da so jih skozi stoletja spremljale nesreče in tragedije. Zadnja žrtev prekletstva je bila kot rečeno lady Beth, pred njo je veliko prezgodaj ta svet zapustil njen brat Milo, ki se je po letih boja z manično depresijo v smrt pognal iz osmega nadstropja londonske stolpnice. Star je bil 34 let. Družino Douglas pa ljudje obsojajo tudi zaradi še živih članov. Med njimi so namreč obsojeni bančni ropar in brat zloglasnega terorista Osame bin Ladna.


Ime Queensberry je mogoče najti tudi v zgodovinskih knjigah. Deveti markiz Queensberryjski, lord Alfred Douglas, je namreč človek, po katerem so poimenovali pravila v boksu, in hkrati človek, zaradi katerega se je na sodišču zaradi istospolne usmerjenosti, kar je takrat veljalo za kaznivo dejanje, znašel sloviti britanski pisec Oscar Wilde. Slednji je bil ljubimec markizovega sina, kar pa lordu Alfredu ni bilo niti malo po godu in odločil se je, da Wilda razkrinka.
Oscar Wilde je bil ljubimec enega od prednikov lady Beth. FOTO: Wikimedia Commons
Oscar Wilde je bil ljubimec enega od prednikov lady Beth. FOTO: Wikimedia Commons

Lord Alfred je eden redkih Queensebrryjev, ki ni umrl tragično. Osmi markiz se je namreč ustrelil med lovom na zajce, njegov drugi sin lord Francis je umrl med plezanjem na Matterhorn, njegov tretji sin lord James Edward pa si je v londonskem hotelu prerezal vrat. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije