Kraljica spremlja vsak njun korak

Britanska kraljica Elizabeta II. ima dovolj škandalov, ki mečejo slabo luč na njeno družino in monarhijo. Princ William in Kate sta med izolacijo močno povečala priljubljenost kraljevih.
Fotografija: Zadnje leto za britansko kraljico ni bilo lahko, saj so se člani njene družine zapletali v razne škandale. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Zadnje leto za britansko kraljico ni bilo lahko, saj so se člani njene družine zapletali v razne škandale. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Vojvodinja Cambriška se je kljub težkemu začetku, ko so jo britanski mediji za vsako malenkost vlačili po zobeh, hitro privadila življenju na dvoru in postala popolna bodoča kraljica. Dosledno upošteva kraljičine želje in priporočila tako glede vedenja kot oblačenja in le redko se ji pripeti kakšen spodrsljaj. Kljub temu tako njo kot njenega moža, ki je drugi v vrsti za britanski prestol, zadnje čase kraljica in njen mož princ Filip še nekoliko bolj nadzorujeta kot sicer. Oba imata namreč dovolj škandalov, ki so se zgrnili nad družino v zadnjem letu in močno načeli ugled monarhije.

Priljudna in dobre volje

Med najbolj bolečimi je seveda razkritje, da je kraljičin sin, princ Andrew, prijateljeval z obsojenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, nato sta šila in kopita pobrala Elizabetin vnuk Harry in njegova žena Meghan ter se z enoletnim sinom preselila čez Atlantik, precej je bilo tudi ločitev. Da slednje za Williama in Kate ne pride v poštev, je kraljica povedala že pred časom in poznavalci razmer pravijo, da je strah povsem odveč. Par, ki je konec aprila praznoval deveto obletnico poroke, se je v izolaciji menda še bolj zbližal in povezal z otroki, za kar je menda najbolj zaslužna prav Kate. Ingrid Seward, urednica britanske revije Majesty, ki redno spremlja dogajanje na dvoru, je dejala, da je prav vojvodinja Cambriška tista, ki v družini nosi hlače in je močno zaslužna za priljubljenost kraljeve družine. »Cambridgeeva sta se odločila, da med karanteno izkoristita svoj vpliv ter poskušata kolikor se da pomagati ljudem, in to jima je odlično uspelo. Njuna priljubljenost je v tem času še narasla in posledično tudi priljubljenost celotne monarhije. Ni dvoma, da je bilo vse skupaj Katina zamisel, saj je med videokonferencami blestela. Bila je priljudna, dobre volje in zelo človeška, vse, kar si Britanci želijo od žene bodočega kralja,« je dejala Sewardova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije