RAZKRILA JE

Kraljica seksi kuhinje o težkih časih po ločitvi

Slovita televizijska kuharica je morala vzeti kredit. Na televiziji poskočna in dobrovoljna, doma pa lena.
Fotografija: Nigella Lawson med podpisovanjem ene od svojih knjig FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Nigella Lawson med podpisovanjem ene od svojih knjig FOTO: Guliver/Getty Images

Slovita televizijska kuharica Nigella Lawson, ki ima veliko oboževalcev tudi med Slovenci, je nedavno spregovorila, kako težko je ponovno sestavila svoje življenje po ločitvi. Danes 58-letnica, kraljica seksi kuhinje, kot so jo nekoč poimenovali, je morala življenje začeti na novo, potem ko je leta 2013 propadel njen zakon z milijonarjem in prekupčevalcem umetnin Charlesom Saatchijem.
Fotografija, ki je postavila svet na glavo. FOTO: FB
Fotografija, ki je postavila svet na glavo. FOTO: FB

Prve govorice o težavah v nekoč idealni in vplivni londonski družini so dobile zalet, ko so v javnost prišli posnetki iz restavracije Scott's v Mayfairu, na katerih Saatchi drži svojo ženo za vrat, medtem ko ona joče. Mesec po objavi posnetka sta bila ločena. »Pri 53 letih sem morala začeti svoje življenje od začetka. Morala sem vzeti hipotekarni kredit, in to v obdobju, ko ga večina že odplača in uživa v sadovih svojega dela,« je povedala Nigella. »Zdaj moram tudi jaz delati. A televizijsko oddajo posnamem le vsako drugo leto. Nisem več ves čas v studiu.« Dodala je, da ostaja javna osebnost zgolj zaradi tega, ker je od tega odvisno njeno preživetje.
Charles Saatchi je pozneje razkril, da je Nigella redno uživala marihuano in kokain. FOTO: Guliver/Getty Images
Charles Saatchi je pozneje razkril, da je Nigella redno uživala marihuano in kokain. FOTO: Guliver/Getty Images

Nigella in Saatchi sta bila poročena deset let, preden so fotografije grabljenja vratu prišle v javnost. Saatchi se je takrat moral zagovarjati pred policijo, vztrajno je trdil, da sta se le šalila. No, pozneje je 70-letni premožnež nekoliko spremenil svojo zgodbo in povedal, da je šlo za intenziven prepir, Nigella pa je jokala, ker pač ne mara prepirov. Sledila so ugibanja, da je televizijska zvezdnica žrtev družinskega nasilja, da si jo je veliko starejši in vplivni mož v celoti pokoril in lastil.

Sočasno so prihajala na plan tudi nekoliko bolj verjetna pojasnila Saatchijevega izpada. Nigella naj bi imela resne težave z uživanjem mamil, predvsem kokaina. Saatchi naj bi jo prijel za vrat, ker je imela še vedno nekaj droge na nosnicah in jo je zalotil omamljeno. Prav njena zasvojenost je bila menda povod za družinske težave in ločitev. Ker je znana televizijska osebnost, se o tem ni smelo govoriti.


Že večkrat je priznala, da je velika razlika med televizijsko in zasebno Nigello. Na televiziji je bolj poskočna in dobrovoljna, doma pa lena, včasih ves teden ostane v pižami in poležava.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije