LUKSUZ

Kraljeva vila bo hotel

Nekoč je bila last pokojnega maroškega kralja Hassana II. Luksuzni butični hotel naj bi svoja vrata odprl leta 2020.
Fotografija: Vilo bodo preuredili v hotel.
Odpri galerijo
Vilo bodo preuredili v hotel.

V ameriški zvezni državi New Jersey bodo nekdanji dom pokojnega maroškega kralja Hassana II. spremenili v hotel. Posest z imenom Natirar se razprostira na dveh kvadratnih kilometrih in je uro vožnje oddaljena od New Yorka.

Kralj Hassan II. jo je kupil za sedem milijonov evrov, da bi tam živeli njegovi otroci, ki so obiskovali univerzo Princeton. Po njegovi smrti jo je podedoval sin Mohammed VI., ta pa jo je leta 2003 za 20 milijonov evrov prodal okrožju Somerset, v katerem leži.

Dobrih 3000 kvadratnih metrov veliko tudorsko vilo bodo zdaj razširili in v njej uredili luksuzni butični hotel. Na posesti naj bi zgradili tudi 24 stanovanjskih hiš ali bolje rečeno podeželskih vil za tiste, ki si želijo udobja, miru in povezanosti z naravo.

Zasnoval jih bo ugleden ameriški arhitekt Bob Hillier, zanje pa bo treba odšteti med milijonom in več kot tremi milijoni evrov, odvisno od velikosti hiše in notranje opreme. »Kupci bodo tukaj dobili luksuz, živeli bodo na posesti, ki je nekoč pripadala kralju. Varnost bo na najvišjem nivoju, saj bo skupnost ograjena, lahko pa bodo uporabljali tudi vse, kar ponuja bližnji hotel,« je dejal Robert Wojtowicz, eden od arhitektov in razvijalcev projekta.

Nedaleč stran je večja kmetija, ki bo obiskovalce in stanovalce vsak dan zalagala s svežim sadjem, zelenjavo in mlečnimi izdelki, po želji tudi mesom. Omenjeni hotel, v katerem bo skupno 66 sob in suit, bo vrata odprl leta 2020, koliko bo treba odšteti za eno noč v stavbi, v kateri je nekoč živel maroški kralj, za zdaj še ni znano. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije