TAJSKA

Kralj s posvojitvijo rešil 15 sestradanih psov

Policija je kmetu živali zasegla, čaka ga kazenska ovadba. Zdaj so v veterinarski oskrbi, ki jo bo plačal kralj.
Fotografija: Kralja Rame X. se je usoda dog dotaknila. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kralja Rame X. se je usoda dog dotaknila. FOTO: Guliver/Getty Images

Tajski kralj Rama X. velja za okrutnega moža, ki brez slabe vesti zapravlja bogastvo, ne ozirajoč se na trpljenje najrevnejših. O tem se po Tajskem seveda ne govori, saj poseben zakon prepoveduje kakršno koli širjenje kritik o članih kraljeve družine, ki so v tej azijski deželi obravnavani kot polbožanstva.

Policisti so jih odpeljali k veterinarju.
Policisti so jih odpeljali k veterinarju.
Kdor bi zakon prekršil, ga doleti celo zaporna kazen. Da je Rama X. vendarle človek, je pokazal pred dnevi, ko je posvojil in tako zagotove smrti rešil 15 dog. Psi, ki jih je kmet iz Pathum Thanija povsem zanemarjal, so bili tako izstradani, da so se jim videle vse kosti, zaradi izčrpanosti pa so komaj stali. Kmetovi sosedje so že dolgo poslušali javkanje in lajež, ki sta postajala vedno šibkejša, dokler se niso odločili, da preverijo, kaj se pri sosedu dogaja. Naleteli so na grozljiv prizor in nemudoma poklicali policiste.

Ti so tajskemu kmetu pse odvzeli ter jih odpeljali k veterinarju, kjer so ugotovili, da niso samo podhranjeni, mnogi so imeli tudi poškodbe, od zlomov do odrgnin in ureznin. Po besedah veterinarja bodo dolgo okrevali, oskrba pa bo draga. Zgodba o ubogih psih je dosegla tudi tajskega kralja in ta je naročil uslužbencem, naj plačajo vse posege, ki bodo potrebni, da si opomorejo.


»Prejeli smo kraljev ukaz iz palače njegovega visočanstva, ki je svoji delegaciji naročil, naj naredi vse, da bodo imeli psi boljšo prihodnost, kot so imeli preteklost, delegacija jih bo po zdravljenju tudi posvojila,« je dejal predstavnik veterinarske klinike, ki je doge sprejela. »Lastnik je trdil, da psov ni poškodoval ali jim škodil. Menda jih je redno hranil, a ko je izgubil službo, je zmanjkalo denarja zanj in zanje,« je besede nekdanjega lastnika povzel veterinar Kangwan Thirathamrong, a dodal, da njegovim besedam ne verjame povsem, saj so preiskave in izvidi pokazali drugačno sliko. Izvajajo policijsko preiskavo, kmetu grozi kazenska ovadba zaradi mučenja živali.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije