KRST

Komu je podoben mali Archie?

Krstili ga bodo prihodnji mesec v Windsorju. Imena botrov še niso znana.
Fotografija: Fotografija, ki so jo objavili na instagramu.
Odpri galerijo
Fotografija, ki so jo objavili na instagramu.

Princ Harry, 34 let ima, in njegova 37-letna žena Meghan sta v nedeljo ob dnevu očeta na instagramu delila fotografijo prvorojenca, nad katero so bili njuni sledilci več kot navdušeni: šest tednov star Archie kuka izza Harryjeve roke in očka stiska za prst. Ob fotografiji, ki je imela včeraj dopoldne več kot dva milijona všečkov, piše: »Vesel dan očetov. Prav poseben dan je za vojvodo Susseškega.« No, sledilci so hiteli razpravljati, komu je dete podobno, večinoma so menili, da je Archie mešanica matere in očeta.
Harry in Meghan sta sina javnosti predstavila dva dni po rojstvu. FOTO: Reuters
Harry in Meghan sta sina javnosti predstavila dva dni po rojstvu. FOTO: Reuters

Še bolj si bodo navdušenci nad kraljevimi, zlasti nad Susseškimi, Archieja Harrisona Mountbatten-Windsorja ogledali julija, ko bodo dečka krstili: krst bo v Windsorju, prav v tisti kapeli, kjer sta se poročila njegova oče in mama. Še več, prav tam je bil leta 1984 krščen tudi njegov očka Harry. Osmi pravnuk kraljice Elizabete II. se je rodil 6. maja in bo star dva meseca, ko ga bodo krstili z vodo iz reke Jordan.
Dečka bodo krstili julija, kraljice najverjetneje ne bo. FOTO: Reuters
Dečka bodo krstili julija, kraljice najverjetneje ne bo. FOTO: Reuters

Obred bo najverjetneje vodil windsorski dekan David Conner ob pomoči canterburyskega nadškofa Justina Welbyja, s slednjim je Meghan razvila tesen odnos, prav on jo je namreč krstil, ko je dva meseca pred poroko prestopila v anglikansko vero. Med kraljevimi se bosta krsta vsekakor udeležila Harryjev oče princ Charles in njegova žena Camilla, prišli bodo tudi Archiejeva stric in teta, vojvoda in vojvodinja Cambriška, pa njuni otroci, kraljice najverjetneje ne bo, saj ima druge obveznosti. Kraljica je bila na krstu princa Georgea in princese Charlotte, ni pa je bilo na lanskem krstu princa Louisa.
Je Archie podoben mami?
Je Archie podoben mami?

Archie bo nosil repliko oblačila, ki ga je kraljica Viktorija naročila za krst svojega prvega otroka. Prvič je kraljevsko dete oblačilo nosilo leta 1841, po tistem pa še 62 otrok, tudi Harry in njegov starejši brat princ William, ker pa se je kraljica zbala, da bi se oblačilo uničilo, je dala narediti repliko, ki jo je zadnji nosil Louis. Kraljevi krsti so večinoma zasebni, družinski dogodki, ki se jih udeležijo le družinski člani in prijatelji, pa seveda botri in botrice.
Harry v materinem varnem zavetju
Harry v materinem varnem zavetju

Kdo bodo ti, še vedno ni znano, otoški mediji omenjano več imen, med njimi Marka Dyerja, ki je veljal za nekakšnega drugega očeta princa Harryja, pa prinčevo sestrično Zaro Tindall in njenega moža Mika, prijatelja Nicolasa Van Cutsema in Charlieja Van Straubenzeeja ter Harryjevo drago varuško Tiggy Pettifer, po Meghanini strani pa njeno najboljšo prijateljico Jessico Mulroney, Amal Clooney in Sereno Williams ter skupno prijateljico Meghan in Harryja Violet von Westenholz, hčer olimpijca barona Piersa von Westenholza, sicer prijatelja princa Charlesa.


Po kraljevskem krstu bo vojvodinja Susseška deležna še pravega grajskega praznovanja rojstnega dne: 4. avgusta bo namreč dopolnila 38 let, takrat pa bo, je slišati, z možem in sinom v Balmoralu, kamor se rada umakne kraljica. Dobro obveščeni pravijo, da bodo Susseški dobili svoje krilo na veličastnem posestvu. Povabila v Balmoral so pomemben kazalnik kraljevskega statusa. Princ William in njegova žena Kate sta že večkrat bivala tam, Meghan bo letos prvič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije