NI FEMINIST

Komik preobčutljiv, da bi otrokoma menjal plenice

Russell Brand se ima za feminista, a vzgojo hčera prepušča ženi. Skrb za otroka je za komika prezahtevna in preveč izčrpavajoča.
Fotografija: Rad pogleda za drugimi.
Odpri galerijo
Rad pogleda za drugimi.

Bil je ženskar in samooklican spolni odvisnik, ki naj bi na vrhuncu razuzdanosti in promiskuitetnega življenja v posteljo skočil tudi s petimi dekleti v enem samem dnevu. Deloma zaradi prepričanja, da bo hitreje našel pravo. Ko se je za kratki dve leti zavezal pop zvezdnici Katy Perry, se je spogledoval celo z njeno mamo. A vse se je spremenilo, ko mu je leta 2016 v razmerju z Lauro Gallacher na svet privekala prvorojenka Mabel. Tedaj naj bi se Russell Brand spreobrnil.

»Če bi se prej označil za feminista, bi bilo to malce prehudo, odkar pa imam Mabel, sem postal prav to. Feminist. Misel, da bi bila moja hči le zaradi svojega spola kakor koli zapostavljena, mi nikakor ne diši,« je dejal spreobrnjeni Russell in s svojimi pogledi na starševstvo marsikomu stopil na žulj.
Laura mu hčerk še ni prepustila za ves dan in noč. Foto: guliver/X17
Laura mu hčerk še ni prepustila za ves dan in noč. Foto: guliver/X17

V treh kratkih letih so mu življenje začele krojiti tri ženske. Za Russella namreč ni pomembnejših oseb, kot so njegova Laura, ki jo je pred dvema letoma popeljal pred oltar, ter njuni hčerki, dveletna Mabel in komaj šestmesečna Peggy. Zaradi ljubezni do njih je iz razuzdanca postal družinski oče in mož ter samooklicani feminist, borec za enakopravnost žensk, torej. Kljub temu so njegovi pogledi na starševstvo še vedno precej seksistični.

Russell resda skrbi za (duhovno) lepoto svojih malčic, za previjanje in hranjenje pač ne. Menda zaradi preveč poduhovljenega pogleda na svet menjavanje umazanih pleničk raje prepušča ženi. Ta se z njim očitno strinja, saj ne bi prepustila deklic v oskrbo očetu niti za en dan. »Nikoli ni od doma odsotna 24 ur ali več. Preveč ceni varnost najinih hčerk,« prizna feminist.
Preveč je poduhovljen, da bi se ukvarjal s kakci. Foto: instagram
Preveč je poduhovljen, da bi se ukvarjal s kakci. Foto: instagram

Z očetovstvom naj bi postal drug moški. Nekdaj divji hedonist je menda zadovoljstvo našel v monogamnem razmerju, dneve preživlja ob branju knjig in vzreji domačih živali. Prvič v življenju stoji z obema nogama na trdnih tleh, a še ni prestal velikega preizkusa – da bi sam skrbel za punčki dan in noč. »Bil sem že sam z njima ponoči. A tedaj sta spali,« pravi. »Ko sem sam skrbel za Mabel, je v hipu nazadovala. Kot bi mignil, sva bila v kavarni, ona pa prekrita s svinjarijo, saj nekaterih bitk pač nisem pripravljen biti. Laura je tista, ki zna vzdrževati družinski red. Jaz nimam izkušenj. Storim le, kar mi je rečeno.«


Laura postori tako rekoč vse. »Odlično se spozna na vse, povezano z vzgojo otrok. Jaz sem temu predan, a kaj, ko je tako zahtevno in izčrpavajoče.« Že ko mala Peggy zajoka, se počuti povsem nemočnega. Tudi zmenki za otroško igro mu grenijo življenje. »V tem ni nič igrivega. Ti zmenki, ko naj bi se moji otroci igrali z drugimi, so le neobvladljiv in nenadzorovan poizkus, v katerem se moji popolni deklici družita z neznanimi, nepreverjenimi otroki in potencialnimi barabami.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije