SLABO DELAL

Zaradi Kim bo plačal 6 milijonov

Zavarovalnica osebnemu čuvaju Kardashianove očita malomarnost. Lopovi so imeli lahko delo, saj je Pascal starleto pustil samo v sobi.
Fotografija: Zakonca sta po pariški nočni mori okrepila varovanje. Foto: instgram
Odpri galerijo
Zakonca sta po pariški nočni mori okrepila varovanje. Foto: instgram

Kim Kardashian je pred dvema letoma preživela najhujši dan v življenju. V zgodnjih jutranjih urah 3. oktobra 2016 je v hotelsko sobo, kjer je bivala med pariškim tednom mode, vdrlo pet v policiste preoblečenih in zamaskiranih moških. Starleto v jutranji halji so zgrabili, vrgli na posteljo, jo zvezali in ji zamašili usta, vseskozi so vanjo merili s pištolo. Ukradli so ji nakit, vreden okoli 10 milijonov.
Nekaj ur pred ropom se je na instagramu pohvalila z bleščečim prstanom. Zlikovcem to ni ušlo. Foto: instagram
Nekaj ur pred ropom se je na instagramu pohvalila z bleščečim prstanom. Zlikovcem to ni ušlo. Foto: instagram

Francoska policija je kriminalce prijela in vodja tolpe Aomar Ait Khedache je priznal, da so spremljali njen profil na instagramu, kjer so izvedeli, kdaj bo lepotica v Parizu in s kakšnim nakitom se bo krasila. Pomembno vlogo pri ropu pa je odigral tudi njen zdaj že nekdanji osebni varnostnik Pascal Duvier, njegova malomarnost je namreč peterici oboroženih mož omogočila zločin, je prepričana zavarovalnica, ki je Kim za ukradene dragotine izplačala šest milijonov, zdaj pa za to vsoto toži Duvierja. Njegove zvezdniška stranke, varoval je tudi Justina Timberlaka in Ciaro, so pričale o profesionalnosti, zato Kim in Kanye nista dvomila, ko sta 2012. najela njegove storitve. A Duvier je svojo varovanko pustil na cedilu. Tiste noči je ni varoval, očitno je ocenil, da bolj kot ona v hotelu njegovo budno oko potrebujeta njeni sestri Kendall Jenner in Kourtney Kardashian, ki sta jo mahnili po pariških nočnih klubih.
Francoska policija je roparje strpala za zapahe.
Francoska policija je roparje strpala za zapahe.

Kot človek, ki je že dolgo v tem poslu, bi Pascal moral vedeti, da je tako slavno osebnost »nujno varovati, zavarovati, vse pregledati in nadzorovati,« v tožbi navaja zavarovalnica, ki Duvierja in njegovo podjetje obtožuje malomarnosti in brezbrižnosti. Izpostavljajo, da je spregledal, da je na vratih, ki so vodila na hotelsko dvorišče, manjkala ključavnica ter da interfon ni deloval, to pa je olajšalo delo kriminalcem. Čeprav hotelski upravitelj ni imel tečaja iz varnosti in varovanja, ga zavarovalnica ni zvlekla v tožbo. Rop ni drago stal le Kardashianove, ampak tudi Pascala. Dober mesec po dogodku, ko sta prestrašena zakonca sklenila močno okrepiti svoje varovanje – razmišljala sta celo o izgradnji podzemnega bunkerja s sobo za paniko –, je bil namreč Pascal na cesti. 
V tej sobi je starleta doživela najhušo izkušnjo v življenju.
V tej sobi je starleta doživela najhušo izkušnjo v življenju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije