ZVEZDNE STEZE

Kapitan Kirk bo po novem preklinjal

Quentin Tarantino bi rad naredil verzijo Zvezdnih stez za odrasle. Scenarij zanje je že napisan.
Fotografija: Tarantino je po premieri z mislimi ponovno pri Zvezdnih stezah. FOTO: Guliver/cover Images
Odpri galerijo
Tarantino je po premieri z mislimi ponovno pri Zvezdnih stezah. FOTO: Guliver/cover Images

Zvezdne steze so bile od nekdaj znanstvenofantastična franšiza za vso družino. A zdaj bo tega najverjetneje konec, saj je Quentin Tarantino, ki se poteguje za naslednji film o vesoljski ladji Enterprise, napovedal, da bodo kapitan Kirk in njegova ekipa v novi verziji bolj grobi tako glede prizorov kot tudi besed.

Zvezdne steze spadajo med najuspešnejše znanstvenofantastične franšize. FOTO: Nbc
Zvezdne steze spadajo med najuspešnejše znanstvenofantastične franšize. FOTO: Nbc
Do zdaj so imeli vsi filmi oznako PG (Parental guidance), kar pomeni, da so bili v filmu prizori, ki niso primerni za prednajstniške otroke, zato priporočajo ogled v spremstvu staršev. »Če bom snemal, bo imel film oznako R,« je povedal 56-letni režiser. To pomeni, da je ogled dovoljen starejšim od 17 let, ker so za mlajše nekateri prizori preveč pretresljivi. Dodal je, da bo v dialogih veliko kletvic.


Avtor kultnih filmov, kot sta Stekli psi in Šund, je že leta 2017 povedal, da bi rad posnel svojo verzijo Zvezdnih stez, in je o tem govoril tudi z JJ Abramsom. Njegov pogoj pa je, da bi Paramount dovolili bolj odraslo verzijo filma. Paramount ima pravice za franšizo, Abrams pa je bil v zadnje tri filme vpleten ali kot producent ali kot režiser.

Kam bo tokrat poletela vesoljska ladja Enterprise? FOTO: Nbc
Kam bo tokrat poletela vesoljska ladja Enterprise? FOTO: Nbc
Sicer je Tarantino pred časom nehal omenjati projekt, tako da je že bilo videti, da je obupal, potem pa se je po premieri svojega aktualnega filma Bilo je nekoč v Hollywoodu v Cannesu takoj oglasil in rekel, da se vrača k Zvezdnim stezam. »Za film že obstaja scenarij. Moram se mu posvetiti, a nisem imel časa,« je pojasnil.


Zvezdne steze je ustvaril Gene Roddenberry, premiero na televizijski hiši NBC je serija doživela leta 1966, trajala je tri sezone. Kapitana Jamesa T Kirka je igral William Shatner, polčloveka in polvulkanca Spocka pa Leonard Nimoy. Leta 1979 so Zvezdne steze prvič prišle na velika platna, do leta 1991 je izšlo pet filmov. Filmsko franšizo so obudili leta 2009 z odlično mlado zasedbo, ki so jo sestavljali Chris Pine, Zachary Quinto in Zoe Saldana. Zadnji film je bil Zvezdne steze Onkraj (Star Trek Beyond), ki je izšel leta 2016. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije