Jordanska princesa (19) za zgodovino, oče ponosen

Salma bint Abdulah je opravila usposabljanje za vojaško pilotko. Krila ji je na uniformo pripel ponosni oče, jordanski kralj Abdulah II.
Fotografija: Princesa Salma je korak bližje poklicu vojaške pilotke. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Princesa Salma je korak bližje poklicu vojaške pilotke. FOTO: Instagram

Jordanska princesa Salma bint Abdulah se je v zgodovino zapisala kot prva ženska, ki je uspešno končala prvo stopnjo praktičnega in teoretičnega usposabljanja za vojaško pilotko.

Princesa Salma, tretji otrok jordanskega kralja Abdulaha II. in kraljice Ranie, je ponosno stopila pred svojega očeta, vrhovnega poveljnika jordanske vojske, da ji je na uniformo pripel krilca. Slovesna podelitev je bila v kraljevi palači, udeležila pa sta se je tudi princesina ponosna mama ter brat, prestolonaslednik Husein bin Abdulah, ki je pred leti prav tako opravil to usposabljanje.

Slednji je fotografijo 19-letne sestre objavil na svojem računu na instagramu ter najstnico pohvalil kot izredno pametno in delavno. »Čestitke ob prejetju krilc, želim ti veliko uspeha in doseženih ciljev,« je ob tem napisal princ Husein. Tudi kraljica Rania je velik dogodek obeležila na instagramu z objavo fotografije, na kateri nasmejani kralj hčeri pripenja krilca.


​Princesa Salma je novembra sicer diplomirala na prestižni britanski vojaški akademiji Sandhurst, ki so jo obiskovali tudi britanska princa Harry in William ter mnogi drugi člani kraljevih družin, tudi princesin oče, najverjetneje pa bo šel po stopinjah sorojencev še najmlajši kraljev sin, 14-letni princ Hašim. Akademija Sandhurst je bila ustanovljena leta 1947, kot pravijo, pa stremi k »odličnosti v vodenju«.
Akademijo Sandhurst je obiskoval tudi princ William. FOTO: Guliver/getty Images
Akademijo Sandhurst je obiskoval tudi princ William. FOTO: Guliver/getty Images

Uspešno jo morajo skleniti tudi vsi člani britanske vojske. Leta 2012 je Sandhurst prejel velikodušno donacijo, 17 milijonov evrov, podarila jih je vlada Združenih arabskih emiratov, leto pozneje pa ji je dobre štiri milijone podaril še Bahrajn. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije